BEN STANSALL Afp
NAPETA ATMOSFERA

VIDEO: Nezadovoljni Ronaldo odjurio u tunel, zbog njega frcale iskre između legendi: ‘Nije igrač kakav je bio!‘

‘Neće on riješiti sve probleme Uniteda, ali u derbiju s Chelseajem ipak je mogao pomoći od starta.‘
Piše: Dražen Krušelj/Jutarnji listObjavljeno: 29. studeni 2021. 08:17

Ralf Rangnick tek treba debitirati na klupi Manchester Uniteda, ali Crveni vragovi već nose njegov autorski potpis koji se neće svidjeti – Cristianu Ronaldu. Portugalski superstar ostao je, naime, na klupi u nedjeljnom derbiju s Chelseajem (1-1). U igru je ušao umjesto Jadona Sancha u 64. minuti.

Ronaldo nije oklijevao kada je trebalo pokazati da je nezadovoljan takvim tretmanom. Odmah je zbog prigovora zaslužio žuti karton, a po svršetku meča je prvi odjurio u tunel. Činjenica da vlasnik pet Zlatnih lopti u derbiju ulazi kao džoker s klupe polarizirala je javnost, u studiju Sky Sportsa polemiku oko Ronaldova statusa otvorili su Roy Keane i Jamie Carragher.

"Premda i dalje isporučuje golove, Ronaldo više nije igrač kakav je nekada bio. Ne bi trebalo raditi veliku priču od toga što ponekad sjedi na klupi ili ranije izlazi s terena", rekao je Carragher nakon čega se Keane u studiju pretvorio u vulkan.

"Ovo nije bilo koja utakmica, nego derbi s Chelseajem, dakle velika utakmica za Manchester United. Shvatio bih da Ronalda štede u dvobojima Lige prvaka jer se momčad kvalificirala u nokaut fazu, ali ovo ne mogu prihvatiti. Imate igrača koji je u karijeri osvojio sve, odigrao 800 utakmica i vratio se u klub kako bi ga podignuo. Kada United izgleda loše, želite Ronalda na terenu jer čak i sa 36 na leđima znate da će prvi ući u šansu", argumentirao je Keane.

Novi šef "kazališta snova" na glasu je kao izumitelj "gegenpresinga". Rangnickova je procjena očito da će do visokog pritiska lakše dolaziti s tandemom Sancho i Rashford, možda čak i Greenwood, nego s ocvalim napadačem koji će u veljači navršiti 37. Carragher ovo tumači kao logičan izbor novog menadžera, Keane ne pristaje na priču.

image
BEN STANSALL Afp

"Zašto je uopće Man United kupio Ronalda? Zato da ne ode u Manchester City, zar ne?", pita Carragher, dok Keane nastavlja čvrsto držati stranu golgeteru koji je od početka sezone zabio već deset golova za United (četiri u Premier ligi, šest u Ligi prvaka).

"Ne možete od njega očekivati da igra presing, jer to nije igrao posljednjih četiri do šest sezona. Neće Ronaldo riješiti sve Unitedove probleme, ali u derbiju s Chelseajem svakako je mogao pomoći kao starter. Od početka znate da na Stamford Bridgeu ne možete računati na puno poklona, jedna ili dvije otvorene kontre, nekoliko prekida. Ne vidim boljeg igrača za takav meč od Ronalda", malo drukčiju dobrodošlicu novom menadžeru Man Uniteda najavljuje Roy Keane.

Linker
24. travanj 2024 18:58