JUSTIN TALLIS Afp
ARSENAL BEZ POBJEDE

Video: Pogledajte brutalan prekršaj koji je zaledio Stamford Bridge! Werner zabio nakon pet i pol mjeseci

Chelsea je sada prvi sa 16 bodova, a drugi je Liverpool koji ima dva boda manje ali i utakmicu manje
Piše: HinaObjavljeno: 02. listopad 2021. 20:58

Chelsea je u subotu uvjerljivo u utakmici 7. kola engleskog prvenstva kod kuće sa 3-1 pobijedio Southampton i tako preuzeo vrh ljestvice.

Domaća je momčad povela u devetoj minuti pogotkom Chalobaha. U drugom poluvremenu je Southampton došao do izjednačenja nakon jedanaesterca, a strijelac je bio Ward Prowse. Timo Werner u 84. minuti povećava na 2-1 za Chelsea, a Chilwell pet minuta kasnije zaključuje pobjedu Chelsea. Mate Kovačić je igrao za londonsku momčad do 74. minute.

Osim pobjede Chelseaja valja izdvojiti i crveni karton kapetan Southamptona Warda Prowsea koji je u 74. minuti brutalno startao na Jorginha. Isprva mu je sudac dodijelio žuti karton, ali nakon naknadnog pregleavanja snimke pokazao mu je direktni crveni karton.

>>> Crvneni karton Warda Prowsea pogledajte OVDJE!

U preostalim utakmicama koje su igrane u subotu Leeds je pobijedio kod kuće Watford pogotkom Diega Lolorentea u 18. minuti.

Burneley i Norwich su odigrali neriješeno bez pogodaka, a Wolverhamtpon je sa 2-1 kod kuće slavio protiv Newcastlea. Junak utakmice bio je Hwang Hee-Chan koji je bio strijelac u 20. i 58. minuti. Jedini pogodak za Newcastle u 41. mžinuti postigao je Hendrick.

Brighton i Arsenal su u subotu u utakmici 7. kola engleskog prvenstva odigrali bez pogodaka.

Veći dio utakmice Brighton je bio bolji, imao je veći posjed lopte i više prilika, no nije uspio realizirati ni jednu. Arsenal je najbliže pogotku bio u prvom poluvremenu kada je Pierre-Emerick Aubameyang pucao glavom prema golu Brightona, ali bezuspješno.

Nakon ovog remija Arsenal je na devetom mjestu na ljestvici sa 10 bodova, dok je Brighton peti sa 14 bodova. Prvi Chelsea ima 16 bodova, dva više od drugoplasiranog Liverpoola koji ima i utakmicu manje.

Linker
18. travanj 2024 20:44