Cristiano Ronaldo

 PAUL ELLIS Afp
SVEGA MU JE DOSTA

VIDEO Ronaldo otvorio dušu u emotivnoj ispovijesti: ‘Ne želim biti ovdje i boriti se za 5. mjesto!‘

Portugalac mora uglavnom sam vući konce u momčadi koja trenutno ne stoji baš najbolje.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 13. siječanj 2022. 18:22

Na sedmom mjestu ovoga se trenutka u engleskoj Premier ligi nalaze nogometaši Manchester Uniteda. Dakako, to ne predstavlja dobro prolazno vrijeme na ulasku u drugu polovicu prvenstvenih zbivanja za momčad koju će do kraja sezone voditi Ralf Rangnick. Upravo stoga, na jedan vid iskrene ispovijesti za Sky Sports odlučio se Cristiano Ronaldo, najprominentniji među Crvenim vragovima. Onaj koji se, kako će i sam reći, vratio da bi Unitedu bilo bolje, da bi se na Old Trafford vratili trofeji. No, zasad su od trofeja daleko. I on i crvena strana Manchestera.

- Ovaj klub trebao bi se boriti za trofeje. Svaki lošiji plasman od drugog, trećeg mjesta na ljestvici bio bi teški podbačaj - započinje svoju priču već vremešni Portugalac koji uglavnom na svojim plećima iznosi ovosezonski mediokritet po pitanju trenutnog plasmana u Premier ligi.

- Ne vidim, da budem iskren, druge pozicije na kojima bismo trebali biti. U mojim očima mentalitet Manchester Uniteda je pobjednički. Ne želim biti ovdje i boriti se za peto mjesto. Želim pobjeđivati. Sada se natječemo za pobjede, ali nismo na najboljoj razini. Čeka nas još jako puno posla po pitanju napretka, a možemo ostvariti velike ciljeve samo ako promijenimo način razmišljanja - dodaje jedan od najboljih nogometaša svih vremena.

Trenutni zaostatak Uniteda za gradskim rivalima iz Cityja je čak 22 boda, ali o tituli se već odavno ne razmišlja. Iako, pod novim trenerom Rangnickom uzelo se 13 od mogućih 18 premierligaških bodova, a CR7 se zaustavio na 14 pogodaka u 21 utakmici.

- Otkako je Rangnick došao, promijenili smo se. Ali, treba mu vremena da bi svoje igrače nahranio njegovim idejama. Vjerujem da će napraviti dobar posao, već jesmo bolji, ali nije lako promijeniti mentalitet. Sada smo u novoj godini, a naši navijači zaslužuju pravi United.

Linker
25. travanj 2024 09:00