JOE KLAMAR Afp
TEŠKO JE PROTIV GENA

VIDEO: Vatreni fenomen! Perišićev suigrač uložio milijun eura da izdrži ludi ritam, a Hrvat leti bez ičega

Perišić je dokaz da nije sve u tehnologiji i medicini, nego i da je do talenta, tjelesnih predispozicija...
Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 30. rujan 2022. 20:02

Antonio Conte (53) na glasu je kao jedan od trenera kod kojeg mogu igrati samo maksimalno spremni igrači. I nema milosti prema igračima, kako god se oni zvali. Snimke s treninga na kojima bi igrači kao što je Harry Kane i Heung-Min Son padali s nogu nakon Conteovog repertoara vježbi, odavno su mnogima poznate.

image

Emerson Royal

PATRICIA DE MELO MOREIRA Afp

Kako bi mogao pratiti Conteov ritam u Tottenhamu, mladi brazilski igrač Emerson Royal (23) dao se u veliki trošak kako bi si kupio tehnološka i medicinska pomagala koja bi mu trebala poboljšati tjelesne kapacitete, prije svega izdržljivost. Brazilac je tako potrošio blizu milijun eura. Najviše novca otišlo je na posebnu komoru Vitaeris 320, koja pomaže korisniku da dobije više kisika za brži oporavak. Igrač nakon treninga ili utakmica legne u nju, te iz nje izađe bitno svježiji nego što bi bio bez nje.

CONTEOV RITAM NA TRENINZIMA JE UBITAČAN, KAKO TO IZGLEDA POGLEDAJTE OVDJE

Zaposlio je Emerson doktora Fabiana de Abreu Agrela, stručnjaka za psihološku pripremu. Njegov zadatak je igrača maksimalno usmjeriti na rad i igru. Emerson je unajmio i individualnog trenera koji ga priprema na poseban način, kako bi izgledao poput - primjerice - Achrafa Hakimija, igrača PSG-a, koji je pod vodstvom Contea sjajno igrao bočnu poziciju u Interu.

Conte sve to zna i cijeni veliki trud Brazilca koji mu je standardan na desnoj strani terena. Međutim, kritičari baš i nisu oduševljeni s njegovim igrama. Puno više pohvala dobiva naš Ivan Perišić, koji je 10 godina stariji od Brazilca, koji nema komoru i doktora koji bi brinuo samo o njemu, ali svejedno igra sjajno.

Perišić je dokaz da nije sve u tehnologiji i medicini, nego i da je do talenta, tjelesnih predispozicija, ali i dugogodišnjeg profesionalnog života. S druge strane, Emersonova ulaganja treba iznimno cijeniti i pohvaliti, jer doista čini sve što može kako bi iz svog tijela izvukao ono najbolje.

Linker
19. travanj 2024 23:37