PAUL ELLIS Afp
KRITIKA LEGENDE MAN. UNITEDA

‘Volim Cristiana, najbolji je kojeg sam vidio u životu, ali nemoj to raditi! Fernandes? On stalno kuka‘

Manchester United još se i dobro proveo s bodom na gostovanju kod Newcastle Uniteda (1:1)
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 28. prosinac 2021. 08:06

Domaćin je imao bolje prilike i mogao je čak uzeti i puni plijen, to nipošto ne bi bilo nezasluženo.

Nakon utakmice u kojoj Portugalci Cristiano Ronaldo i Bruno Fernandes nisu pokazali ništa posebno, njih dvojica našli su se na meti Kritika Garyja Nevillea, bivšeg desnog beka Crvenih vragova koji nema dlake na jeziku kad treba 'oplesti' po klubu u kojem je stekao status legende.

I nije se Neville toliko osvrtao na igru koju su prikazali njih dvojica, već na ponašanje nakon utakmice.

- Moraš biti sa suigračima u tim trenucima. Volim tog momka (Ronalda), on je najbolji kojeg sam vidio u životu, ali nemoj tako bježati s terena. Nije me briga kako si odigrao, ali moraš otići i zapljeskati navijačima nakon utakmice. Pogotovo kad si najbolji igrač na svijetu, i jedan od najvećih svih vremena – rekao je Neville, koji je na Old Traffordu dijelio svlačionicu s Ronaldom.

Nije to bilo prvi put da ljutiti i razočarani Ronaldo odjuri s terena u svlačionicu. Isti scenarij bio je nakon domaćeg remija s Evertonom (1:1), potom i na gostovanju kod Watforda koji je pobjedom od 4:1 smijenio bivšeg menadžera Olea Gunnara Solskjaera.

image
PAUL ELLIS Afp

- Pričamo o govoru tijela. O tome smo razgovarali i ranije u sezoni kad je Ronaldo otišao s terena nakon utakmica s Evertonom i Watfordom. I u Norwichu.

Često je i tijekom utakmice u Newcastleu Ronaldo širio ruke, radio grimace i prigovarao suigračima, a slično se ponašao i Bruno Fernandes.

- Oni su dva najbolja igrača. Razarajuće je za mlađe igrače kad dvojica najboljih gledaju na sve druge kao da nisu dovoljno dobri. Oni moraju biti poput roditelja, kao djed i baka u ekipi. Ja sam radio ogromne pogreške u Unitedu, ali sam imao sjajne iskusne suigrače koji su me upozoravali na neke stvari, ali su me isto tako znali i zagrliti i ohrabriti. Ne možeš pobjeći na kraju utakmice. Bruno kuka cijelo vrijeme...– kazao je Neville u emisiji Monday Night Football.

Pohvalio je strijelca izjednačujućeg pogotka Edinsona Cavanija kao pozitivan primjer igrača koji pomaže mlađim igračima i treba biti na terenu, a kritizirao je stopere Raphaela Varanea i Harryja Maguirea koji su na trenutke izgledali potpuno izgubljeno.

- Dvojica stopera bili su slabi. Maguire igra sezonu iz noćne more...

Manchester United u četvrtak dočekuje Burnley, dok Newcastle gostuje kod Evertona.

Linker
24. travanj 2024 20:16