GIUSEPPE CACACE Afp
EMOTIVNE REAKCIJE

Ancelotti: ‘Nitko nije odigrao dobru utakmicu! A te priče o poniženju su bez ikakvog respekta‘

‘Nadam se da je ovo tek prvi od mnogih trofeja koje ćemo osvojiti‘, poruio je Xavi nakon Superkupa
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 16. siječanj 2023. 08:40

Xavi Hernandez osvojio je svoj prvi trenerski trofej s Barcelonom, a scenarij nije mogao biti bolji za navijače katalonskog velikana s obzirom na to da je u finalu Superkupa pao najveći suparnik, Real Madrid. Slavila je Barcelona u Rijadu rezultatom 3:1 i slavila u ovom natjecanju prvi put nakon 2018. godine. Bitan je i trofej sam po sebi, jer je prošle sezone Blaugrana ostala bez ijednog naslova.

- Ovo je poseban trofej, jer je prvi kojeg je Xavi osvojio kao naš trener. Cijela momčad odigrala je na visokoj razini, cijela momčad odigrala je odlično. Ovo je za nas posebno jer smo rekli da ćemo vratiti radosti u Barcu – presretan je bio predsjednik Barcelone Joan Laporta.

Naravno, iste je emocije s njim podijelio i Xavi.

image

Carlo Ancelotti i Xavi

GIUSEPPE CACACE Afp

- Jako sam zadovoljan i jako sretan. Kad pobjeđujemo i ne igramo dobro, nisam potpuno zadovoljan, ali ovaj put smo sve planove perfektno proveli u djelo. Sretan sam zbog igrača, puno ih se kritiziralo, često i nepošteno...

Smatra kako će ova pobjeda dodatno podići njegovu momčad.

- Dolazimo iz kompliciranog razdoblja. Messijev odlazak bio je veoma važan i težak za prihvatiti, nadam se da je ovo tek prvi od mnogih trofeja koje ćemo osvojiti. Pobjeda će nam dati samopouzdanje, igrači vjeruju u ono što radimo. Ali ne smijemo sad stati, moramo nastaviti raditi – poručio je Xavi.

Igrač utakmice bio je mladi Barcelonin veznjak Gavi, strijelac vodećeg i asistent za preostala dva pogotka.

- Svi smo uzbuđeni kad ga vidimo kako se nadigrava, ima dušu i karakter kojima utječe na cijelu momčad. To dolazi iznutra, on je spektakularan, a ima tek 18 godina. Nikad se neću umoriti hvaleći ga, ovaj klinac nema limite – smatra Barcelonin strateg.

Realov trener Carlo Ancelotti kazao je kako nakon poraza u El Clasicu njegova momčad treba izvući pouke, a odgovorio je i na pitanje novinara Marce smatra li nedjeljni poraz od Barcelone poniženjem.

- Dijelili smo im poklone. Počelo je izjednačeno, nije bilo previše ritma, a izbjegavanje poklona je osnovna stvar, ali dali smo im dva. Moramo popraviti tjelesnu pripremljenost i igrati kao momčad. Pogreške su bile definitivne, u početku nismo bili uspješni, i nitko nije odigrao dobru utakmicu. Međutim, priče o poniženju zvuče mi kao priče bez ikakvog respekta. Bili su bolji, i točka – uzvratio je iskusni stručnjak.

Dodao je kako nema razloga za dramu.

- Ovo nije ključan trenutak, iako je težak i kompliciran. Obično se događa tijekom sezone, to se zna od početka. Možemo ovo popraviti uobičajenom predanošću i uobičajenim stavom.

Poslao je i optimističnu poruku.

- Momčad je povrijeđena, i to jako, jer inače dobivaju finala. Imamo sve resurse potrebne za povratak. Real Madrid se vraća, u to nema dvojbe – najavio je Ancelotti.

Linker
23. travanj 2024 22:31