Messi
 REUTERS/Susana Vera / SUSANA VERA REUTERS
DERBI U MARIDU

BARCA ODNIJELA POBJEDU U SAMOJ ZAVRŠNICI! STRIJELAC JE BIO, A TKO DRUGI NEGO VELIČANSTVENI MESSI Fantastičan potez i pogodak argentinskog genijalca

Piše: Gianluca StarčićObjavljeno: 01. prosinac 2019. 20:28

ATLETICO MADRID - BARCELONA 0:1 (Messi 86')

ATLETICO MADRID: Oblak - Saul, Hermoso, Felipe, Trippier - Koke, Thomas, H. Herrera (od 87. Lodi), Correa (od 73. Lemar) - Morata, Joao Felix (od 66. Vitolo)

Trener: Ernesto Valverde

BARCELONA: Ter Stegen - Junior Firpo, Pique (od 86. Umtiti), Lenglet, S. Roberto - F. de Jong, Rakitić, Arthur (od 73. Vidal) - Messi, Suarez, Griezmann

Trener: Diego Simeone

MADRID - Stadion Wanda Metropolitano Gledatelja: 64 226 Sudac: Antonio Mateu Lahoz (Španjolska)

Barcelona je uz dosta sreće slavila na gostovanju kod Atletico Madrida i tako se vratila na čelo ljestvice (izjednačena s Realom, ali bolja gol-razlika). Čovjek odluke bio je, dakako, Lionel Messi koji je konačni rezultat postavio u 86. minuti. Bila je to tipična Messijeva akcija, nanizao je dvojicu čuvara, odigrao dupli pas sa Suarezom i onda je s ruba kaznenog prostora plasiranim udarcem svladao nemoćnog Oblaka.

Atletico je, dojma smo, nezasluženo izgubio ovu utakmicu, većim dijelom utakmice bio je bolji takmac i sada se Madriđani nalaze na šestom mjestu sa šest bodova manje od vodećeg dvojca.

Inače, kod Blaugrane je u prvih 11 mjesto napokon našao naš Ivan Rakitić. Naime, posljednji put je Raketa u La Ligi startao 21. rujna protiv Granade. Hrvatski je reprezentativac nadomjestio izostanak Sergija Busquetsa (žuti kartoni), dakle, zaigrao je centralnog veznog u 4-3-3 sustavu, djelovao je kao korektor. Veći učinak nije imao, lako se dalo uočiti da mu fali ritam utakmica, imao je nekoliko pogrešaka koje Rakitić iz prošle sezone sigurno ne bi napravio, no to je sasvim logično. U 26. minuti Raketa je imao dobru priliku, Messi je osvojio loptu u opasnoj zoni, gurnuo za Suareza, Urugvajac je propustio kroz noge za Rakitića koji je u padu, s otprilike 10 metara, pucao, nedovoljno jako da bi ugrozio Jana Oblaka.

Ovoj šansi prethodile su dvije dobre sa suprotne strane, prvo je nakon dobre akcije Barcelonin lijevi bek Firpo nesretno pogodio svoju vratnicu. Nedugo kasnije u dobroj se situaciji našao Mario Hermoso, Joao Felix je odlično ubacio s poludistance, Hermoso je ostao posve sam, ali njegov dobar udarac još bolje obranio fenomenalni Ter Stegen.

U prvom dijelu Atletico je iznenadio Barcelonu, Simeone je u potpunosti nadmudrio Valverdea, visokim je presingom napao Barcu koja se nije snašla. Mučila se s iznošenjem lopte, nije bilo ideje, a De Jong, Rakitić i Arthur djelovali su usporeno...

Antoine Griezmann također nije bio na potrebnoj razini, a pri svakom doticaju lopte s tribina su krenule salve zvižduka. Jasno je kako je i taj segment utjecao na njegovu skromnu izvedbu.

U nastavku je Barca ubacila u briznu više, imala je nekoliko dobrih prilika, ali izostala je realizacija. Sve do već spomenute 86. minute kad je kao što smo rekli opet na sebi svojstven način Messi odlučio utakmicu.

Pokušao je Atletico na ho-ruk stići barem do boda, imao je par dobrih situacija u smiraju susreta, ali Barca je izdržala posljednji nalet i uzela velika tri boda.

Vrijedi kazati kako je u 'lunch terminu' Sevilla svladala Leganes s 1:0, a junak susreta bio je Diego Carlos, koji je u 63. minuti postavio konačni rezultat.

Domaće pobjede također su ostavarili Ath. Bilbao i Getafe koji su slavili protiv Granade, odnosno Levantea.

Osasuna je pak u golijadi svladala Espanyol (4:2), a ova tri boda dobivaju na dodatnom značaju budući da su gosti u 52. minuti ostali s igračem manje, pocrvenio je Roncaglia.

ATLETICO MADRID - BARCELONA 0:1 (Messi 86')

ATLETICO MADRID: Oblak - Saul, Hermoso, Felipe, Trippier - Koke, Thomas, H. Herrera, Correa - Morata, Joao Felix

BARCELONA: Ter Stegen - Junior Firpo, Pique, Lenglet, S. Roberto - F. de Jong, Rakitić, Arthur - Messi, Suarez, Griezmann

--------------------------------------------

TIJEK SUSRETA:

KRAJ UTAKMICE!

90' - Igrat će se tri minute sudačke nadoknade.

86' - GOOOL! De Jong je iznio loptu sa svoje polovice i predao je Leu Messiju, Argentinac se sjurio prema golu, odigrao dupli pas sa Suarezom te zatim u svom stilu pogodio donji kut pored nemoćnog Oblaka! Ne preostaje ništa drugo nego diviti se argentinskom čarobnjaku...

Screenshot

69' - Strašnu priliku imao je Antoine Griezmann nakon fenomenalnog solo-prodora Lea Messija! Argentinac je u šprintu pretrčao pola terena i dvojica Atleticovih igrača nisu ga uspjeli srušiti, lopta je došla do francuskog napadača koji puca iz voleja, no samo preko grede.

- Na madridskom je stadionu večeras 64 226 gledatelja.

60' - Prvi šut na utakmici uputio je Leo Messi nakon točno sat vremena igre, pucao je iz daljine i obranio je to bez poteškoća Jan Oblak.

46' - Počelo je drugo poluvrijeme u Madridu. Nema promjena u sastavima.

45' - Neće biti sudačke nadoknade i sudac šalje igrače u svlačionicu.

43' - Pique pogađa gredu! Nadskočio je španjolski branič svoje čuvare i gađao glavom, ispružio se Oblak na golu, no lopta se od grede odbila u teren!

40' - I još jedna čudesna obrana Ter Stegena! Nakon Trippierova kornera Morata je silovito tukao glavom s pet metara, a njemački vratar na samoj gol-liniji instinktivnom reakcijom ponovno spašava čisti pogodak!

Screenshot

26' - Promašaj Ivana Rakitića! Messi je ukrao jednu loptu i sjajno uposlio hrvatskog veznjaka koji izbija sam pred Oblaka, međutim slovenski vratar izlazi kao pobjednik.

20' - Ma je li moguće što je sada skinuo Ter Stegen!? Joao Felix je poslao loptu 's očima' u peterac, a ondje je Hermoso potpuno sam i neometan pucao isprve, bio je to zicer nad zicerima, a Barcelonin vratar čudesno brani tu stopostotnu šansu!

Screenshot

7' - Trese se vratnica! Hermoso je 'zavrnuo' loptu s desnog boka u peterac, a Junior Firpo ju je nehotice dirao i skrenuo prema vlastitom golu te pogodio vratnicu!

1' - Počela je utakmica na madridskom stadionu Wanda Metropolitano. Glavni sudac je Antonio Mateu Lahoz.

--------------------------------------------

20.00: Objavljeni su službeni sastavi.

Linker
17. travanj 2024 01:30