‘TAKO SVI OSTAJU ZDRAVI‘

Svjetska zdravstvena organizacija želi da na kućnim božićnim okupljanjima svi nose maske

Može vam biti neobično nositi masku i držati fizički razmak kada ste u krugu obitelji, ali tako svi ostaju zdravi, poručili su
 Natalia Kolesnikova/AFP

Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) pozvala je Europljane da na obiteljskim božićnim okupljanjima nose maske, prenosi u srijedu BBC.

S obzirom da je stopa prijenosa koronavirusa u Europi i dalje visoka, WHO upozorava na "visoki rizik" od novog vala pandemije početkom 2021.

Zemlje diljem europskog kontinenta dnevno bilježe tisuće novih slučajeva zaraze i stotine umrlih.

WHO poziva pojedince, obitelji i zajednice da na slavljima u povodu Božića pokažu odgovornost i svojim ponašanjem pridonesu sprečavanju još jednog vala zaraze.

"Može vam biti neobično nositi masku i držati fizički razmak kada ste u krugu obitelji i prijatelja, ali čineći to značajno pridonosite tome da svi ostanu zdravi i sigurni", priopćio je europski ured WHO-a.

Njemačka je jedna od zemalja koja od srijede ima postroženi režim restrikcijskih mjera, uključujući zatvaranje škola i vrtića te svih dućana i tvrki koje nisu nužne za svakodnevni život

U međuvremenu je predsjednica Europske komisije Ursula von der Leyen objavila da će u roku od tjedan dana biti odobreno prvo cjepivo protiv covida-19.

Europska agencija za lijekova (EMA) u utorak je objavila da je za tjedan dana ranije pomaknula sastanak na kojem će se odlučivati o odobravanju Pfizerova i BioNTechova cjepiva. Sastanak će se održati 21. umjesto 29. prosinca.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. travanj 2024 10:44