KENICHI UNAKI The Yomiuri Shimbun Via Afp
SVE ZA NJEGOV OSTANAK

Barcelona ispravlja veliku grešku od prošlog ljeta i besplatno dovodi Messijevog najboljeg prijatelja?

Inicijalni razgovori uprave kluba s njegovim agentima već su započeli, prenose brojni izvori.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 06. svibanj 2021. 23:15

Po svemu sudeći, neće se Leo Messi odvojiti od Barcelone 30. lipnja ove godine. Iako mu do tada važi još uvijek aktualni ugovor, kojeg je najavio završiti i onda otići još prošle jeseni, sve će, čini se, biti po starom... Mnogi su mediji objavili da će potpisati ekskluzivni 10-godišnji ugovor s Barcom po kojem bi još dvije ili tri sezone igrao na Camp Nou, pa onda otišao u američki MLS te se nakon svega vratio u Barcelonu na neku od vodećih sportskih funkcija u klubu.

Da bi Messiju olakšali razmišljanja oko produljenja ugovora, iz Barcelone su spremni na sve. Prvo su opet otvorili operaciju vraćanja Neymara iz PSG-a, i to odmah nakon što je postalo jasno da francuski prvak neće osvojiti Ligu prvaka ove sezone. Messi sasvim sigurno ne bi imao ništa protiv toga da se Neymar i zaista vrati u klub, a sada su čelnici katalonskog diva krenuli i po njegovog najboljeg prijatelja iz reprezentacije, Sergija Aguera.

Aguero će na kraju ove sezone napustiti Manchester City, a Barca bi ga tako mogla dovesti bez odštete, što su sjajne vijesti za dugovima preopterećeno računovodstvo u klubu. Nakon deset godina u Manchester Cityju, 32-godišnji Aguero traži novi izazov, a povratak u Španjolsku mogao bi za njega predstavljati upravo to.

Podsjetimo, prošlog ljeta Barcelona je odlučila prodati Luisa Suareza, Messiju najdražeg klupskog suigrača s kojim je imao gotovo bratski odnos. Ovog ljeta uprava predvođena novim predsjednikom Joanom Laportom pokušat će se iskupiti dovođenjem Aguera. Osim prijateljskog, zna se da Aguero i Messi imaju poseban odnos budući je Messi krsni kum Aguerovog sina Benjamina.

Linker
25. travanj 2024 14:26