PAU BARRENA Afp
PRIMERA

Barcelona se na krilima Depaya i Busquetsa ponovno probila na drugo mjesto, neizvjesna bitka za ostanak

Golom petom u nadoknadi Granada se spasila poraza i osvojila važan bod u bici za ostanak
Piše: HinaObjavljeno: 01. svibanj 2022. 23:18

Nogometaši Barcelone ponovno su se probili na drugo mjesto prvenstvene ljestvice pobijedivši na svom Camp Nou Mallorcu sa 2-1. Memphis Depay je doveo domaću momčad u vodstvo u 25. minuti. Prednost Barcelone uvećao je njen kapetan Sergio Busquets u 54. minuti preciznim udarcem s ruba kaznenog prostora. Ferran Torres je u 73. minuti postigao i treći pogodak za Katalonce, ali je intervencijom VAR-a poništen zbog zaleđa. Gosti su u 79. minuti uspjeli ublažiti poraz, a strijelac je bio Antonio Raillo.

Barcelona je sa 66 bodova došla na drugo mjesto s dva boda prednosti pred Sevillom. Utrka za prvaka je već odlučena i naslov je proslavljen u Madridu, jer Real četiri kola prije kraja ima 15 bodova više od Barcelone. Mallorci ostaju još četiri neizvjesna kola u borbi za opstanak, jer je trenutačno na 17. mjestu sa 32 boda, samo jednim više od Granade koja predvodi trojac u zoni ispadanja, u kojoj su još Alaves (28) i Levante (26).

Prve tri od četiri utakmice nedjeljnog programa španjolske La Lige završile su podjelom bodova i identičnim rezultatima (1-1), a primjer iz Elchea i Granade slijedili su u Madridu Rayo Vallecano i Real Sociedad. Gosti iz Baskije poveli su golom Norvežanina Alexandera Sorlotha u 33. minuti. Konačnih 1-1 postavio je u 78. minuti Kolumbijac Radamel Falcao, kojem je to bio prvi kontakt s loptom nakon što je minutu prije ušao u igru. Real Sociedad je sa 56 bodova ostao na šestoj poziciji, a Rayo Vallecano je sa 41 bodom na 11. mjestu.

Golom u sučevom dodatku nogometaši Granade uspjeli su osvojiti veliki bod u borbi za opstanak u španjolskoj La Ligi odigravši pred svojim navijačima 1-1 protiv Celte Vigo. Gosti su poveli u 72. minuti, nakon jedne brze kontre u kojoj je Iago Aspas izbio sam pred vratara, poslao loptu prema mreži, a u pokušaju da to spriječi domaći veznjak Antonio Puertas je uklizao, ali zajedno s loptom završio iza gol-crte. Granadine navijače je u drugoj minuti sučevog dodatka razveselio Luis Milla, koji je na ubačaj Machisa petom skrenuo loptu u mrežu za konačnih 1-1.

Granada se i dalje nalazi na 18. poziciji koja vodi u drugoligaško društvo, ali ima samo bod manje od Mallorce i Cadiza. Celta Vigo sa 40 bodova drži 12. mjesto.

Linker
25. travanj 2024 06:52