Philippe Coutinho

 OLI SCARFF Afp
POTVRDA TRANSFERA

Barcelona se riješila jednog od najskupljih promašaja u novijoj povijesti: Platili su ga 135 milijuna eura...

Barca je najprije za njega tražila 40 milijuna eura no Aston Villa nije bila spremna platiti toliku odštetu
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 12. svibanj 2022. 22:10

Barcelona se napokon uspjela riješiti Phillipea Coutinha kojeg pokušavaju prodati od 2019. godine. Aston Villa je odlučila otkupiti Brazilca za 20 milijuna eura i 50 posto od idućeg transfera. Coutinho je u engleskog klubu na posudbi od siječnja, a trener Steven Gerrard ga je sada odlučio i otkupiti.

image
LINDSEY PARNABY Afp

Barca je Coutinha još 2019. poslala na posudbu u Bayern, ali tamo se nije uspio nametnuti pa se vratio u Barcu koja ga je sada uspjela prodati Aston Villi za 20 milijuna eura. Iako su sretni da su ga se riješili, Coutinho će dugo ostati najskuplji promašaj u povijesti katalonskog kluba.

Barca je Coutinha dovela 2018. godine i to za 135 milijuna eura i oko 40 milijuna u bonusima koliko je isplaćeno Liverpoolu, ali ubrzo se vidjelo da su gadno pogriješili. Coutinho se tražio, a pronašao se pod palicom bivšeg suigrača i kapetana iz Liverpoola Stevena Gerrarda.

Barca je najprije za njega tražila 40 milijuna eura no Aston Villa nije bila spremna platiti toliku odštetu pa su se na kraju dogovorili za pola iznosa i 50 posto od idućeg transfera.

Linker
23. travanj 2024 14:41