MIGUEL RIOPA/AFP
Objasnio situaciju

Barcelonin trener otkrio pravu istinu o ‘otpisivanju Luisa Suareza‘ i razgovoru s ljutitim Messijem

Urugvajski 33-godišnji veteran označen je kao višak u Barceloni i prešao je u Atletico Madrid
Piše: SNObjavljeno: 12. listopad 2020. 09:10

Ronald Koeman, novi trener Barcelone, progovorio je o događajima u završnici prijelaznog roka i odnosu s Lionelom Messijem koji mu je navodno zamjerio odlazak Luisa Suareza.

Urugvajski 33-godišnji veteran označen je kao višak u Barceloni i prešao je u Atletico Madrid u završnici prijelaznog roka nakon šest uspješnih godina na Camp Nou, ali Koeman ističe da nije on bio taj koji ga se želio 'riješiti'.

"Što se Suareza tiče, s njime nisam imao problema, ali klub je smatrao da se moramo pomladiti. On je dobro trenirao, a ja sam mu rekao kakvi su klupski planovi. On je to teško doživio, ali rekao sam mu da mu minutaža nije garantirana. Ja sam mu rekao da može ostati i dokazati da su u klubu u krivu, ali odlučio je otići", rekao je Koeman.

"Pa možete vidjeti da je proces pomlađivanja u tijeku. Ansu Fati ima 17 godina, Pedri ima 17, Ronald Araujo ima 21, Trincauu je 20, a Serginu Destu 19 godina. To su naši igrači za budućnost i svi dobivaju prilike", dodao je nizozemski trener.

Jedan od najkritičnijih vezano uz tretman Suareza bio je Lionel Messi, koji je osobno dobar prijatelj s Urugvajcem.

"Takva reakcija ima smisla, posebice ako se i vaše supruge i djeca druže i izvan nogometa. Rekao sam Messiju: 'Razumijem da si razočaran i mislim da je velika šteta što odlazi, ali to su odluke koje je donio klub'", dodao je Koeman.

Linker
19. travanj 2024 04:06