Malo mobilno čudo

Bob, perilica posuđa teži svega 10 kilograma i idealna je za male i one malo veće kuhinje

 Daan Tech
Perilica Bob u potpunosti utjelovljuje suvremeni svakodnevni ideal pametnog uređaja u estetskom smislu

Bob je mala perilica posuđa koja se lako pomiče i koja dolazi s transportnom vrećicom. Jednom spojen na struju i ispusnu cijev, Bob je spreman za upotrebu. Rođena je zahvaljujući pariškom start-upu i to nije slučajno. Prvi razlog velika pozornost koju Francuska poklanja svojim start-upovim, a drugi razlog je povezan je s malom veličinom životnih prostora u glavnom gradu Francuske, gdje studenti i mladi radnici često žive u skučenim prostorima. Umjesto tradicionalno ugrađene perilice koja bi se morala dobro potruditi da pronađe svoje mjesto u mini apartmanima dolazi Bob koji je malo glomazniji od mikrovalne pećnice i može se staviti na policu, na stol ili čak pomaknuti i pokrenuti kad je potrebno.

image
Daan Tech


Sa svojim zaobljenim linijama, širokim izborom mogućnosti boja i funkcionalnim izgledom kutije Bob u potpunosti utjelovljuje suvremeni svakodnevni ideal pametnog uređaja u estetskom smislu. Uređaj je to koji skriva svoju funkciju što je više moguće i koji se lako može prilagoditi različitim kontekstima, zadržavajući pritom određenu osobnost.

Instalacija ove perilice posuđa vrlo je jednostavna, također zahvaljujući PDF priručniku s uputama kojem se pristupa putem QR koda. Iako nema vlastitu aplikaciju, Bob ima niz opcija koje se mogu izravno prilagoditi putem interneta, a nakon povezivanja s električnom energijom perilica posuđa prvo se poveže na pametni telefon, a zatim na kućnu Wi-Fi mrežu. Digitalno sučelje je profinjeno i funkcionalno, s dobro organiziranim smjernicama na LCD zaslonu u boji na prednjoj ploči perilice posuđa.

image
Daan Tech


Bobova snaga nije njegova veličina, već svestranost zbog izbora dizajna. Osim očite činjenice da je to umreženi uređaj, snaga njegovog dizajna leži u sposobnosti prilagodbe različitim situacijama i okruženjima, pa čak i mogućnost prebacivanja s jednog mjesta na drugi, zahvaljujući težini od oko deset kilograma i dvije ručke koje olakšavaju njegov transport.

To može biti perilica posuđa u zajedničkom studentskom stanu ili sobi, perilica posuđa u kući mladog profesionalca, ali mogla bi se smjestiti i u radnu sobu,a možete ju uzeti s vama u vikendicu ili kamper. Bob je moguće koristiti svugdje gdje ima električne energije. Bob je dizajniran za spajanje na kućnu vodoopskrbnu mrežu, ali ima integrirani spremnik koji može zadržati dovoljno vode za jedno pranje i ručno punjenje. Isto vrijedi i za odvod koji se može spojiti na vodovodnu mrežu ili slobodno ulijevati u sudoper ili u kantu.

image
Daan Tech


Jednom kada perilica posuđa bude instalirana i spojena - na vodu, struju i Internet - sve što trebate učiniti je napuniti je, odabrati opciju i pokrenuti. Bob ima četiri standardna ciklusa, uključujući ekološki i brzi, drugi posvećen samo čašama i mogućnost spremanja što više personaliziranih ciklusa. Pogodan je za potrebe jedne ili dvije osobe: u njega možete staviti nekoliko tanjura, nekoliko čaša i malo pribora za jelo, ili pak unutarnji prostor za posebne potrebe preurediti zahvaljujući modularnoj ladici.

image
Daan Tech


Korisna i važna za današnje vrijeme - neobavezna i uz naplatu - je ultraljubičasta svjetiljka za dezinfekciju svakodnevnih uređaja i predmeta. Na taj se način Bob pretvara iz perilice posuđa u sredstvo za dezinfekciju. Svakako, stavljanje ključeva i drugih svakodnevnih predmeta na mjesto na kojem biste obično prali posuđe izgleda čudno, a psihološki vjerojatno mnogima neće stvoriti dojam da su "čisti". Ali to je dobra ideja i ova neobavezna funkcija naglašava najbolju kvalitetu Boba, njegovu fleksibilnost.

Više detalja o Bobu, kao i njegovu cijenu možete pronaći na https://daan.tech

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. ožujak 2024 08:08