SCREENSHOT: BARCELONA
OPROŠTAJ ZA PAMĆENJE

Gospodski zadnji dan: Rakitić s Nou Campa poslao poruku Leu Messiju i to pred omraženim predsjednikom

‘Pozdravljamo odličnog igrača, ali prije svega odličnog čovjeka. Ivane, zahvaljujemo ti na svemu‘.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 02. rujan 2020. 13:28

Srijeda je u nogometnoj Barceloni počela pomiješanim osjećajima. Na pregovore o budućnosti Lea Messija stigao je njegov otac Jorge, a istovremeno se na Camp Nou Ivan Rakitić opraštao od kluba, na posebnoj ceremoniji priređenoj samo za njega. Hrvatski reprezentativac se nakon šest godina vraća u Sevillu, Mesijeva budućnost i dalje je neizvjesna, iako se već danima glasno spominje rekordni transfer u Manchester City.


Raketa je u društvu predsjednika Josepa Marije Bartomeua održao dirljiv govor, oprostio se od svih te odgovarao na pitanja novinara, a jedno je njih bilo je i ono o Messiju. Rakitić je gospodski, u diplomatskom tonu poslao savjet velikom prijatelju.


"Prva i najbolja opcija za igrače je uvijek Barcelona. Svaki igrač tu odluku mora donijeti sam za sebe. Za mene nikad nije bilo dileme, prva je opcija uvijek bila Barcelona. Svaki igrač radi svoju analizu, donosi svoje odluke. Ja sam razgovarao s upravom te smo došli do točke u kojoj smo svi zadovoljni. Svatko radi na svojoj situaciji. Poštujem Messija no bio sam zaokupljen svojom situacijom, kao suigrač poštujem tuđe odluke, ali i klub, jer je on dio moje povijesti i u mom srcu. Svatko treba raditi ono što misli da je najbolje za njega'', dao je Rakitić odgovor koji se sigurno svidio i predsjedniku Bartomeuu.


Bartomeu čiji je odlazak posljednih dana zazivao velik dio navijača, također se obratio okupljenima i zahvalio Rakitiću na proteklih šest godina.


"Hvala svima koji ste došli na ovaj oproštaj kako biste podijelili ovaj poseban trenutak s Ivanom. Htio bih se oprostiti od prijatelja i igrača koji je bio s nama šest sezona i odigrao je za naš klub 310 utakmica. Ivan je pisao povijest kluba, četvrti je stranac s najviše nastupa za Barcelonu, osvojio je 13 titula, osobno se još sjećam njegovog gola u finalu Lige prvaka u Berlinu. Odigrao je šest sezona iz snova i bio važan dio pobjedničke momčadi. Pozdravljamo odličnog igrača, ali prije svega odličnog čovjeka. Sjećam se što je rekao kad je dolazio u klub, da je došao pisati povijest i upravo to je napravio. Ivane, zahvaljujemo ti na svemu'', rekao je Bartomeu.

Rakitić je u dresu Barcelone osvojio 13 trofeja, te u 310 utakmica upisao 36 golova i isti broj asistencija.

Linker
23. travanj 2024 08:19