Karim Benzema
 ANDER GILLENEA
PROBLEMI, PROBLEMI...

Ima li kraja Realovim mukama? Neispavani, ljuti i razočarani, a sad se niti ne smiju vratiti kući

Španjolske vlasti zabranile su igračima Zinedinea Zidanea da se iz Pamplone vrate u Madrid.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 10. siječanj 2021. 17:29

Znate već kako je krenulo. Petak navečer, ogromna, velika oluja. Snijeg je zameo Madrid, a nogometaši Reala su četiri sata prije (prisilnog) polijetanja za Pamplonu čekali uzlet u svom zrakoplovu. Jedini let koji je iz Madrida krenuo te večeri bio je upravo taj. Riskantno, čak za neke i preopasno. Pilot je molio da ne kreću, jer je znao u što se upušta. Ne smijemo ni napisati što bi se dogodilo da je išta na tom kratkom letu (sat vremena) pošlo po zlu, a moglo je. Jer Madrid je, zajedno s aerodromom Barajas bio u vrtlogu Filomene.

Nekako su se prije ponoći spustili u Pamplonu, prijestolnicu španjolske pokrajine Navarra. Odigrali su 0:0 u subotu navečer s Osasunom, odigrali su, bolje rečeno, ništa - ništa. Ali, kao da problemi tu tek počinju.

Jer, kako je u petak navečer bilo riskantno poletjeti, tako je u subotu navečer bilo nemoguće jamčiti da će zrakoplov s igračima Reala moći sletjeti u Madrid. Zato su realovci prespavali u Pamploni, a prespavat će i večeras. A sutra, put Malage.

U ponedjeljak će, nešto prije podneva, ekspedicija Reala krenuti u Malagu jer se tamo sljedećeg tjedna igra završnica španjolskog Superkupa. Dakle, neće se vraćati u Madrid, već će se, poput kakvih košarkaša ili hokejaša u Sjevernoj Americi otisnuti na turneju. Madrid je, doslovce, odsječen.

Linker
20. travanj 2024 13:25