Maja Hitij/Bongarts/Getty Images
BIT ĆE TEŠKO OSTVARIVO

IVAN RAKITIĆ TEŠKO ĆE SE VRATITI NA MJESTO VELIKE SREĆE U čitavoj priči postoji jedan ogroman problem: 'To cijeli posao čini praktički neostvarivim'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 15. travanj 2020. 01:07

Kad je u pitanju bilo ljetni ili zimski prijelazni rok igrača, uvijek se s posebnom pažnjom gleda na to što će napraviti Sevilla. Naravno, u fokusu je njen direktor nogometa, Ramon Rodriguez Verdejo, poznatiji kao Monchi. Ovaj nekadašnji vratar, a od 2017. do 2019. i sportski direktor talijanskog prvoligaša Rome od kluba sa Sanchez Pizjuana napravio je višestrukog osvajača Europske lige i glavnog konkurenta Barceloni i Realu do pojave Chola Simeonea i njegovog Atletica.

Iako je svijet sporta, a samim time i povećane aktivnosti na tržištu zastao, Monchi ne spava. Mnogo se imena i za sljedeće ljeto, bude li transfer-perioda spominje kao mogućnost prinove, među njima je ponovo i Ivan Rakitić.

Nekadašnji kapetan kluba već je nekoliko puta izrazio želju za dolaskom na mjesto s kojeg je otišao 2014. godine. Ipak, španjolska Marca piše da je to gotovo nemoguće. Problem je plaća za hrvatskog reprezentativca. Po zadnjim saznanjima, ona bi bila trostruko veća od trenutno najplaćenijeg igrača u momčadi, što cijeli posao čini praktički neostvarivim.

Trenutna Rakitićeva godišnja plaća je nešto iznad 11 milijuna funti, a za usporedbu, najskuplje plaćeni igrač Seville je Nolito koji godišnje uprihoduje oko 6.5 milijuna funti. Tu treba uzeti u obzir da je Sevilla poradi krize iskoristila ERTE, španjolski zakonodavni okvir u kojem se u vrijeme krize igračima primanja smanjuju za 70 posto.

Linker
23. travanj 2024 06:47