Real Sociedad je izbacio Atletico Madrid iz Kupa

 ANDER GILLENEA Afp
REMI SEVILLE I VALENCIJE

Iznenađenje u kupu Kralja! Real Sociedad izbacio jednog od favorita za naslov kojem nije pomogao ni Hrvat

Poznato je šest sudionika četvrtfinala Kupa, a svoje utakmice moraju još igrati Real i Barca
Piše: HinaObjavljeno: 19. siječanj 2022. 23:11

Nogometaši Real Sociedada postali su šesta momčad koja je izborila mjesto u četvrtfinalu španjolskog Kupa kralja pobijedivši pred svojim navijačima Atletico Madrid sa 2:0 (1:0) u utakmici osmine finala odigranoj u srijedu.

Adnan Januzaj je u 33. minuti nadskočio dvojicu obrambenih igrača madridske momčadi i glavom svladao Jana Oblaka. U 47. minuti je norveški napadač Alexandre Sorloth iskoristio pogrešku Felipea, oduzeo mu loptu i svladao Oblaka za konačnih 2:0.

Šime Vrsaljko je odigrao cijelu utakmicu za Atletico.

Real Sociedad se tako pridružio Mallorci, Cadizu, Rayo Vallecanu, Valenciji i Betisu koji će se u petak, 21. siječnja, naći u ždrijebu četvrtfinala. Tamo će im se još pridružiti i pobjednici dvoboja Elche - Real Madrid i Athletic Bilbao - Barcelona, koji su na rasporedu u četvrtak.

Remi Valencije i Seville u La Ligi

U utakmici 21. kola španjolske La Lige nogometaši Valencije i Seville odigrali su na Mestalli 1:1 (1:1).

Sevilla je povela već u 7. minuti, kad je loptu u svoju mrežu poslao Diakhaby pokušavajući spriječiti da to učini napadač Seville Rafa Mir. Nakon nekoliko propuštenih prilika Seville Valencia je izjednačila u 44. minuti preko Guedesa, što je na kraju bio i konačan rezultat utakmice.

Ivan Rakitić je odigrao cijeli dvoboj za Sevillu, a u 41. minuti je imao odličnu priliku za pogodak, ali je njegov udarac glavom domaći vratar Cilessen obranio.

Sevilla je tako došla do 45 bodova i primakla se vodećem Real Madridu na četiri boda zaostatka, kao jedini ozbiljan konkurent u borbi za naslov prvaka. Valencia je sa 29 bodova na devetoj poziciji.

Nogometaši Celte Vigo su na svom stadionu svladali Osasunu sa 2:0 i tako ju preskočili na ljestvici španjolskog prvenstva. Mallo (29) i Mina (38) bili su strijelci za pobjedu domaće momčadi.

Hrvatski reprezentativac Ante Budimir bio je u početnoj postavi Osasune, u 9. minuti je pogodio gredu, a u 69. minuti je zamijenjen.

Celta Vigo je sa 26 bodova trenutno na 12. mjestu, a Osasuna je s bodom manje na 13. poziciji.

Linker
18. travanj 2024 11:38