Luka Modrić

 DAX IMAGES Nurphoto Via Afp
‘NAJGORI U KARIJERI‘

Jesu li Španjolci malo pretjerali? Evo kako je Marca opisala Modrićevu asistenciju za novu pobjedu Reala

Po nama, bilo je to prestrogo, s obzirom na činjenicu da je to bilo, na koncu, ipak dodavanje za gol
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 02. prosinac 2021. 10:30

Kapetan hrvatske nogometne reprezentacije Luka Modrić sinoć je odigrao još jednu vrlo dobru utakmicu za svoj madridski Real, prilikom koje su Blancosi upisali nova tri boda i učvrstili vodstvo na ljestvici španjolskog prvenstva. Real je, podsjetimo, s 1:0 pogotkom Karima Benzeme svladao Athletic Bilbao u zaostaloj utakmici 9. kola Primere, a upravo se Modriću piše asistencija za taj gol.

Modrić je asistirao na dosta sretan, ali i spretan način. Asensio je pucao s nekih dvadesetak metara, a taj je nezgodan udarac obranio gostujući vratar Unai Simon. Nakon toga, lopta se odbila do Modrića koji je u pokušaju da je opet uputi prema vratima, samo asistirao Benzemi, premda to vjerojatno uopće nije htio. Francuz je, u maniri rasnog strijelca što i jest, utrpao to u mrežu i zabio za, ispostavit će se, konačan rezultat utakmice.

>>> GOL BENZEME NA MODRIĆEVU ASISTENCIJU POGLEDAJTE OVDJE

Detalj iz 40. minute dvoboja na Bernabeuu španjolski su novinari ocijenili na vrlo specifičan način, možda i prestrogo. Marca je naime, navela da je taj udarac Modrića nakon odbijanca jedan od najgorih u njegovoj karijeri.

Nismo sigurni bismo li u toj ocjeni išli toliko daleko. Činjenica jest da je Luka loše zahvatio loptu, ali i na taj se način dokopao već pete asistencije u Primeri ove sezone. Benzema je pak, upravo zbog tog, kako vele, najlošijeg šuta Modrićeve karijere došao već do 35. pogotka za Real u 2021. godini.

- Unai Simon je sjajnom obranom odbio loptu nakon jakog udarca Asensija, a odbijanac je postao Modrićev najbolji prijatelj. Modrić, u izglednoj poziciji da postigne gol, imao je jedan od najgorih šuteva svoje karijere. Sreća uvijek prati dobitnika Zlatne lopte kad dodaje i njegov se udarac pretvorio u šansu, koju Benzema nije propustio - napisali su iz Marce.

Linker
25. travanj 2024 14:14