Sergio Ramos

 JOSE BRETON Nurphoto Via Afp
KATALONCI OTKRIVAJU

‘Kad je saznao koliko su plaćali Piquea, poludio je!‘ Je li ovo pravi razlog zbog kojeg je Ramos napustio Real?

‘Htio je plaću istu ili višu od Piqueove, a lagali su ga. Sve je provjeravao...‘, tvrdi list Sport.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 21. veljača 2022. 13:04

Sergio Ramos proteklog je ljeta nakon 16 godina napustio madridski Real i prešao u redove francuskog PSG-a kao slobodan igrač. Oko njegovog odlaska s Bernabeua kruže mnoge teorije, ali ona koju je u ponedjeljak plasirao katalonski dnevnik Sport mogla bi se učiniti poprilično izvjesnom.

Novine u Barceloni raspisale su se o tome da je Ramos lani dobio informacije o tome koliko na Camp Nou zarađuje Gerard Pique. Dugogodišnji suigrači i partneri na stoperskim pozicijama u španjolskoj reprezentaciji voljeli su se uspoređivati, baš kao što su i novinari, odnosno stručnjaci voljeli uspoređivati njihove partije na terenima.

Sport je naveo da je Sergio Ramos kod svakog svog produljenja ugovora s Realom inzistirao na plaći jednakoj ili većoj od one koju bi u tom trenutku u Barceloni primao Pique. Prošle godine Real nije izašao u susret Ramosu, nije mu bio ponuđen ugovor dulji od jednogodišnjeg pa se odlučio na promjenu sredine. Realova je politika da se starijim igračima ugovori produljuju na samo po jednu sezonu, Ramos nije bio iznimka.

No, Ramosa su u Realu, kako saznaju španjolski mediji, neko vrijeme i lagali. Nisu mu davali isto koliko je imao i Pique u Barceloni, što ga je dodatno razbjesnilo.

- Provjeravao je Piqueova primanja kroz prethodne godine i kad je vidio koliko je slabije bio plaćen, potpuno je poludio. Čak i te podatke koje je dobio s treće strane, valjalo bi opet provjeriti jer je moguće da je razlika između plaća njih dvojice još i veća u Piqueovu korist - piše katalonski Sport.

Linker
18. travanj 2024 19:55