Juan Laporta (u sredini)
 LLUIS GENE Afp
STIGAO ‘MESSIJEV ČOVJEK‘

Kakav povratak na veliku scenu: Barcelona ima novog predsjednika, već sprema senzacionalno pojačanje!?

Uz Laportu se dosad vezao dolazak jedne od najvećih novih zvijezda svjetskog nogometa
Piše: SNObjavljeno: 07. ožujak 2021. 23:11

Joan Laporta novi je predsjednik Barcelone. Barcelonini 'sociosi' u nedjelju su na izborima birali novog predsjednika, a slavio je 58-godišnjak u konkurenciji Victora Fonta i Tonija Freixe.

Laporti je drugi predsjednički mandat u klubu izglasan uvjerljivo, sa 57.62% dobivenih glasova. Mundo Deportivo piše da je nakon 89% prebrojanih glasova Laporta imao toliki postotak, Font 31.60% glasova, a Freixa 9.52%.

Za Laportu je ovo drugi predsjednički mandat u klubu, a u prvom je vodio poslove između 2003. i 2010. godine.

image
LLUIS GENE Afp

"Čestitam predsjedniku Laporti na pobjedi. Svi ćemo ga podržavati u radu bez iznimke", rekao je Freixa u jednoj od prvih izjava.

Laporta je bio kandidat koji je navodno imao podršku velikog Lionela Messija, a u kampanji uoči izbora upravo je ostanak sjajnog Argentinca u klubu bio jedan od njegovih glavnih argumenata koji je trebao privući glasače da mu daju svoj glas...

Svi u Barceloni se nadaju da je upravo Laporta pravi izbor za nasljednika omraženog Josepa Marie Bartomeua, čiji je mandat završio velikim skandalom oko izvlačenja više od milijun eura iz kluba i privatnim ratom sa stožernim igračima.

Navijače, naravno, najviše, zanimaju pojačanja, a uz Laportu se, unatoč teškoj financijskoj situaciji, dosad vezao dolazak jedne od najvećih novih zvijezda svjetskog nogometa - Erlinga Haalanda.

Norvežanin je navodno pri vrhu liste pojačanja novog predsjednika, Laporta je njegovo ime već spominjao javno u kampanji i bude li to njegov prvi veliki potez ovoga ljeta, Barcelona će dobiti novu zvijezdu koja bi mogla obilježiti godine koje dolaze. 

Linker
12. ožujak 2021 18:28