Xavi Hernandez

 XAVIER BONILLA Nurphoto Via Afp
STIGLA I PORUKA IGRAČIMA

Kako će navijači Barce podnijeti novi kiks? Xavi priznao: ‘Živčan sam! Što nam sada vrijedi onih 0:4...‘

Nakon poraza od Cadiza nogometaši Barcelone gotovo su se i matematički oprostili s titulom prvaka.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 19. travanj 2022. 06:20

Nakon bolnog šamara u Europskoj ligi i domaćeg poraza od Eintrachta, dogodio se i onaj prvenstveni, budući je Barcelonu u dvoboju 33. kola La Lige dobio Cadiz (0:1). Ne samo da se Xavijeve trupe time gotovo i matematički odvajaju od titule prvaka, već im prijeti i ono najnegativnije, a to je - neigranje u Ligi prvaka sljedeće sezone. Barca možda jest druga i s utakmicom manje od Seville, Atletica, Betisa, Sociedada i ostalih iza nje, no samo je još jedan krivi korak može dodatno spustiti i nastaviti njen bolan proces prizemljavanja. Nakon pobjed nad Realom i Sevillom prošlog mjeseca, poraz od Cadiza višestruko je bolniji...

Kako je sinoć bilo treneru Xaviju Hernandezu? Pred novinare je poslije teškog kiksa, još jednog od onih koje će zapamtiti za neko vrijeme, izašao jako kritičan.

- Živčan sam, kao i svi mi u klubu. Ovo nam je bila prilika da se odvojimo od konkurencije u borbi za Ligu prvaka i da nastavimo bitku za titulom. Sad smo se od toga oprostili, ali mi smo Barcelona, moramo činiti više, moramo imati povjerenja jedni u druge. Moramo se kvalificirati u tu Ligu prvaka za sljedeću sezonu, sada nam je svaka sljedeća utakmica zapravo kvalifikacijska. Nismo imali želje, entuzijazma i ideje što bismo učinili. Cadiz se branio kao da sutra ne postoji, a mi smo to morali oštetiti svojom napadačkom igrom - rekao je Xavi.

Imao je i poruku igračima, koju se nije libio javno reći:

- Treba ponekad biti i skroman i priznati sebi da ništa nisi napravio ako je to tako. Da bismo došli do te Lige prvaka, treba nam vjera, ustrajnost i ono nešto što nas pokreće. Znali smo kakav će nam Cadiz doći, a mi smo morali koristiti naše prilike. Sada ćemo morati dobro zaorati, ako mislimo ostvariti ciljeve do kraja sezone. Naravno da su stvari izgledale dobro nakon 4:0 za nas u Madridu, ali što nam to vrijedi ako sada griješimo? Da, dobili smo Real i Sevillu s dvije sjajne utakmice, ali smo i izgubili od Cadiza. Tek kada krenemo sebe cijeniti i kada se podignemo za još jednu razinu, opet ćemo moći pobjeđivati - rekao je trener Barcelone.

Linker
18. travanj 2024 08:09