StoryEditor
Getty Images
 QUALITY SPORT IMAGES
POKVARILI IM PLANOVE

Kako je Hrvat zaustavio Katalonce: ‘Na TV-u su Barca, Real i Juve neki drugi svijet, ali na terenu...‘

Celta nije samo zaustavila Barcelonu (2:2), nego je u drugom poluvremenu i nadigrala
Autor: Dražen AntolićObjavljeno: 29. lipanj 2020. 09:45

Filip Bradarić ušao je u paketu kao dio trostruke zamjene nakon sat vremena igre. Trener Oscar Garcia na teren je poslao Rafinhu, Nolita i njega. Iako je potom Luis Suarez doveo Katalonce u vodstvo 2:1, tih pola sata dominirala je momčad iz Viga. Pogotovo u sredini terena. Bradarić je bio odličan. Razigran, siguran, baš dojmljiv. On i kolege zagospodarili su travnjakom.

- Mogli smo pobijediti, na kraju imali i šansu za tri boda, to ne bi bilo nezasluženo i žao mi je što nismo - kaže Bradarić koji u La Ligi pliva kao riba u moru.

- Ušavši u igri osjetio sam da se može. Mislim da je cijela ekipa imala takav doživljaj. Vidjeli smo da smo ih sposobni stisnuti. Čak i kad smo primili gol za 2:1, nisam promijenio uvjerenje.

Što je strateški po vama bilo ključno da se nametnete?
- Priprema je bila kao za svaku drugu utakmicu, pritom je jasno da ćeš s Barcelonom krenuti malo defenzivnije nego inače. Ali, kad na terenu momčad osjeti da ih ima, dobiva samopouzdanje i preuzima rizik.

Upravo u sredini terena ste ih najviše tlačili. Nisu za vas nikakav bauk.
- Tako je. Kad gledate na televiziji Real, Barcelonu ili Juventus, imate impresije da je to drugi svijet, ali kad izađete na teren tamo ste jedanaest protiv jedanaest i ako ćete ići sa sto posto te nikoga pretjerano ne respektirate, možete se s njima nositi.

image
AFP
STR

Imali ste nekoliko izvrsnih defenzivnih reakcija, ali i dobrih pasova.
- Utakmicu prije protiv Real Sociedada igrao sam od početka, i to jako dobro, bilo mi je malo krivo što me ovaj put nije stavio od prve minute, no trener je dosta rotirao ekipu. Bio sam maksimalno spreman i fokusiran da dam doprinos momčadi. Fizički sam se izvrsno osjećao. Iznimno sam zadovoljan igrom ekipe i svojom, ne smo u ovom susretu.

Messi je napravio dvije asistencije, ali teško je dolazio do zraka.
- U svakoj utakmici nešto učini, ali kad si na terenu usredotočen si na sebe, ne razmišljaš je li to Messi ili netko drugi.

Popričali ste s Ivanom Rakitićem.
- Jesam, on je čudo od momka, uvijek je spreman pomoći. Kad smo se tek upoznali kupio me s time. Razmijenili smo dresove, poželjeli sreću jedan drugome, porazgovarali smo i o reprezentaciji.

Celta je lošije krenula u nastavak, a onda proradila.
- Čim sam došao vidio sam da je to prava ekipa, nije mi jasno kako je tako nisko na tablici. Napravili smo veliku razliku od zone ispadanja, ali nema opuštanje dok ne osiguramo ostanak. Nije se jednom dogodilo da misliš kako je sve OK i na kraju se opečeš.

image
AFP
STR

Igrate bez gledatelja, a čujete navijanje iz razglasa. Kako vam to izgleda?
- Čuje se to, ali velika je razlika kad se igra pred pulikom i ovako. Navijači ti u nekim trenucima donesu nešto više kad igraš doma. Ovako, na terenu ne pratiš što se emitira iz zvučnika. Sve što je umjetno nije pravo.

Za vas bi bilo bolje da s razglasa puste Mišu Kovača, jače vi vas ponio nego snimljeni navijači, našalili smo se.
- Da, on bi me više digao. Volim dalmatinske izvođače, a Mišine pjesme znam sve, s time ste pogodili - prihvatio je ležeran ton Bradarić.

No, uz sve odlične igračke vijesti, formu i rezultate, Filip živi u neizvjesnosti. U utorak igraju s Mallorcom i ovog časa to je jedina sigurna utakmica koju još ima za Celtu.
- Posudba iz Cagliarija traje mi do 1. srpnja, nastali su problemi između Cagliarija, s kojim imam ugovor i Celte. Nadam se da će se to u ova dva dana riješiti, ali bit će vruće, situacija nije baš najbolja. Cagliari traži da me Celta kupi ili dodatno posudi, govore da mi neće dopustiti da ostanem do kraja sezone ako se ne dogovore. Koliko znam, traži novac koji je veći nego je Celta spremna dati. Iako nisam siguran što se točno događa. Pošteno bi bilo da se posudba produži do kraja sezone, ali takav je ugovor potpisan i ja tu ne mogu ništa. Ako ne ostanem u Celti neću moći više igrati ove sezona jer u Italiji, ukoliko se i vratim, nemam pravo nastupa u tekućem prvenstvu.

Koliko daje Celti, morala bi to riješiti. Što košta da košta.

Linker
29. lipanj 2020 09:47