JOSE BRETON Nurphoto Via Afp
PROBLEMI ZA KATALONCE

Kaos u Barci znači da neće moći registrirati ni pojačanja ni Messija ako ne naprave - drastični rez!

Veliki rezovi potrebni su u redovima Barcelone da bi se spasila iz financijskog kaosa
Piše: SNObjavljeno: 19. srpanj 2021. 08:12

U ovom trenutku klub nije u mogućnosti registrirati nova pojačanja, čak niti Lionela Messija.

Razlog je veliko probijanje salary capa i kršenje pravila koje je nametnula La Liga, pa će tako Barcelona morati prodati neke od najvećih zvijezda kako bi se oslobodio prostor, a onima koji ostaju morat će se srezati plaće. Konkretnije, Barcelona mora srezati troškove za nekih 200 milijuna eura. Sustav koji je uspostavljen u Španjolskoj sličan je UEFA-inom financijskom fair-playu, a Barcelonin je salary cap u odnosu na prošlu sezonu srezan za 286 milijuna eura sukladno poslovanju kluba i padu prihoda.

Pod predsjednikom Josepom Bartomeuom Barcelona je poslovala užasno i sada to dolazi na naplatu. Posao između Barcelone i Atletica vezan uz Antoinea Griezmanna i Saula Nigueza je, čini se, sve bliže realizaciji, a to bi svakako bio korak u pravom smjeru za Katalonce.

Naime Griezmann zarađuje oko 12 milijuna eura godišnje, a s bonusima ta primanja mogu narasti i do 20 milijuna. Saul zarađuje upola manje. Philippe Coutinho i Ousmane Dembele su na transfer listi, ali zbog problema s ozljedama teško ih je prodati, dok je na izlaznim vratima i Samuel Umtiti. Barcelona navodno čak razmišlja i o prodaji prvotimaca poput Jordija Albe i Sergija Roberta, a prema napisima španjolskih medija navodno su svi osim Messija 'na prodaju'...

Linker
24. travanj 2024 16:34