Luka Modrić je zadnjih 10 godina prvo ime Real Madrida

 JEAN CATUFFE Dppi Via Afp
VELIKI GAF

Katalonci još ne mogu vjerovati: ‘Barca je htjela Modrića, ali uzela igrača koji danas igra u Džibutiju‘

Iako je kapetan Hrvatske bio veliki navijač Barcelone, sada će predvoditi Real protiv njih u Clasicu
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 19. ožujak 2022. 11:34

Real Madrid će u nedjelju u 21 sat na svojem Santiago Bernabeu dočekati katalonsku Barcelonu u najvećem derbiju španjolskog nogometa i jednom od najvećih derbija na svijetu. Ključnu ulogu u tom susretu mogao bi opet imati 36-godišnji kapetan Vatrenih Luka Modrić.

Veliki derbi je najavio Dani Carvajal, a i on je istaknuo hrvatskog veznjaka za kojeg, kaže, očito godine ne prolaze.

"Čini se kao da za njega godine ne prolaze. On igra sve bolje i bolje. Cijenimo sve što radi za nas", rekao je Carvajal.

image
JOSE BRETON Nurphoto Via Afp

Pohvale su, naravno, još slađe kada dolaze od strane rivala. Najčitaniji dnevni list i portal na katalonskom jeziku Ara je uoči novog El Clasica objavio veliki portret hrvatskog kapetana pod naslovom "Čudo Luke Modrića", a u njemu se ne prestaju diviti Hrvatu.

"Modrić je veznjak s najviše odigranih minuta u pet najjačih europskih liga, a ima 36 godina. Skoro nikada nije ozlijeđen, a ne treba ga ni rotirati. Dapače, česti i inzistira na tome da ga spremnim održava stalno igranje i da se prestanu isticati njegove godine", piše Ara.

Katalonci podsjećaju i kako je Modrić bio veliki fan Barcelone.

"Odrastao je uz postere Barce po zidovima, ali završio u Realu i bit će njegov ključan igrač u nedjeljnom El Clasicu. Modrić uživa u eliksiru mladosti jer se bespogovorno pridržava pravilne ishrane i disciplinirano trenira. Osim toga, riječ je o superkompetitivnom sportašu koji na svakom treningu ide punom snagom. Zna se da zadnji odlazi iz trening kampa kao i da je nakon stanke zbog pandemije bio jedan od najspremnijih u La Ligi", pišu Katalonci pa nastavljaju citiranjem Antona Meane, radijskog novinara koji prati Real:

"Nema misterija i tajne Modrićevog uspjeha. Nogomet je jednostavno njegova strast i pristupa mu pažljivo i profesionalno. Njegov život je promijenila 2018. godine kada je osvojio Ligu prvaka i ušao u finale SP-a. Iako je tada već bio veteran, nije usporio ili se opustio već je gledao prema idućem velikom natjecanju. Ključno je što se osjeća važnim u Realu i uživa živjeti u Madridu. Za šest mjeseci će navršiti 37 i tada će biti vođa Reala. Andres Iniesta je u toj dobi igrao u Japanu, a Xavi Hernandez završio karijeru u Kataru."

image
DAMIR SENCAR Afp

Ara je otkrila i kako je Barcelona htjela Modrića, ali napravila je veliku grešku.

"Prije nego što je 2012. godine došao iz Tottenhama u Real za 25 milijuna eura Modrić je bio želja Barcelone. To su nam potvrdili ljudi iz kluba koji to što nisu angažirali Modrića brane time što su imali jaku veznu liniju sa Xavijem, Iniestom, Busquetsom, Cescom, Thiagom... Ipak, Varca je tog ljeta, kada je Modrić otišao u Real, od Arsenala kupila Alexa Songa za 20 milijuna eura", čiude se novinari Are.

Song je naime nakon toga krenuo silaznom putanjom. U Barci se nije proslavio, a u istom tonu je nastavio i u West Hamu u kojem je bio na posudbi. Igrao je malo u Rubinu i Sionu, a sada brani boje Arte iz afričke zemlje Džibuti. Song danas ima 34 godine, dok je Modrić sa 36 još uvijek vođa Reala.

image
GABRIEL BOUYS Afp

Linker
23. travanj 2024 19:45