PAU BARRENA Afp
KAMO ZA VIKEND

Kisik za Barcelonu, nova Mourinhova avantura, a Arteta se već bori za posao iako je sezona tek krenula

Dio top klubova igrao je sinoć a ovo je naš izbor najzanimljivijih utakmica koje se igraju za vikend
Piše: Dražen Krušelj/Jutarnji listObjavljeno: 21. kolovoz 2021. 08:59

1. Kako popuniti Lukakuove cipele?

Nakon mini-egzodusa, Interova priča na papiru zapravo uopće ne izgleda tragično: Džeko uskače umjesto Lukakua, Dumrfies umjesto Hakimija, a Simone Inzaghi, ovjeren pečatom Serie A trenerske klase, zamijenit će na klupi Antonija Contea. Možda neće biti dovoljno za još jedan "scudetto", ali nudi jamstvo da će se "nerazzurri" ponovno boriti za vrh i proći skupinu Lige prvaka. Na startu nove kampanje čeka Genoa izgrađena oko nekolicine senatora poput Badelja, Destra i Sturara. Dovoljno pouzdan lakmus za ono što čeka prvaka u nastavku sezone.

Inter vs Genoa (subota, 18.30)

2. Kisik za Barcu

Barcelona se uoči putovanja u Bilbao pohvalila da je primila ekonomski kisik: na rok od 10 godina, uz kamatu od 1,98 posto, zadužit će se 455 milijuna eura i servisirati dio dugova koji su odletjeli debelo iznad granice od milijardu eura. S takvom hipotekom na leđima Ronald Koeman pokušava složiti momčad koja će se boriti za trofeje. Iz startnog bloka izletio je s pucnjem, relativno lako je pobijedio Real Sociedad, a u drugom kolu čeka druga baskijska momčad. Na vrućem San Mamesu "blaugrana" je znala prosipati bodove i u daleko povoljnijim okolnostima.

Athletic Bilbao vs Barcelona (subota, 22)

3. Arteta se već bori za posao?

Prvenstvo jedva da je startalo, a Mikel Arteta već se izdvojio na vrhu redoslijeda premierligaških menadžera kojima bookmakeri predviđaju rani otkaz. Ovog je ljeta Arsenalov menadžer potrošio više od sto milijuna eura na pojačanja s velikim upitnicima na leđima (White, Ødegaard, Ramsdale, Lokonga, Tavares) i glatko izgubio na startu kod Brentforda, U sljedeća dva kola čekaju ga lanjski finalisti Lige prvaka, prvo Chelsea, zatim Man City. "Topnici" su na putu prema dolje, ali nemojte ih prerano otpisati jer prošle sezone su dvaput uzeli mjeru Chelseaju.

Arsenal vs Chelsea (nedjelja, 17.30)

4. Mourinhova rimska avantura

Isprovocirao je euforiju, renovirao momčad, a sada bi trebao pokazati da zna kako Romu pomaknuti kat više i bliže Interu i Juventusu. Jose Mourinho u četvrtak je iščupao pobjedu kod Trabzonspora, a u goste mu dolazi Fiorentina, vječno zarobljena u previranjima. U predsezoni su "viole" otpustile Gattusa, ne dopustivši mu da upozna momčad, sada se klub zabavlja transferom Vlahovića, ali nije to bezazlena momčad, čim u pripremama nije ubilježila niti jedan poraz.

Roma vs Fiorentina (nedjelja, 20.45).

Linker
18. travanj 2024 19:21