Joan Laporta i Ronald Koeman
 CRISTINA QUICLER Afp
NIŠTA OD OPROŠTAJA?

‘Koeman ostaje trener Barcelone!‘ Velika najava s Nou Campa uoči večerašnjeg derbija u Madridu

Pobjeda bi na obje strane bila zlata vrijedna. Pitanje je očekuje li je uopće tko u Barceloni...
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 02. listopad 2021. 12:28

Madridski Atletico se izvukao u završnici utakmice s Milanom pa u boljem ozračju dočekuje derbi s Barcelonom, no niti ekipa Diega Simeonea ne igra dobro i da Milan nije ostao s desetoricom još u prvom poluvremenu, kad je dominirao, pitanje je kako bi završila utakmica...


Bit će to okršaj poprilično onemoćalih velikana, u kojem će se pitati tko ipak ima više energije i koncentracije. No, Simeone razmišlja o velikim ciljevima, tako i obrani naslova prvaka, dok u Barceloni traže način kako se riješiti Ronalda Koemana i dovesti trenera zbog kojeg neće morati u nova zaduženja. Pojedini mediji pišu da će taj biti najslabije plaćen u novijoj povijesti Barcelone.
- Koeman je u neugodnoj situaciji, ali sve ga kolege poštuju i ja ću to uvijek činiti. Pokazao je mnogo osobnosti i želim mu sve najbolje. Barcelona i dalje ima jako dobre igrače i stručni stožer. Bit će to sjajna utakmica - komentirao je Diego Simeone koji u ekipi ima osvetnike Luisa Suareza i Antoinea Griezmanna.

image
Diego Simeone
JAVIER SORIANO Afp

Prvog su potjerali sa Camp Nou, drugi nikad na njemu nije bio sretan…


- Svidio mi se trojac Suarez, Griezmann, Felix…Kvalitetan roster čini razliku i nadamo se da ćemo to pokazivati - konstatirao je Simeone.


Griezmann je dao gol na San Siru, ali još traži pravu poziciju, dosad nije izborio status kakav je imao prije odlaska.
U Barceloni se najmanje govori o Atleticu, u fokusu je sudbina Koemana.


Kazao je da se ne osjeća najbolje, da mu je najdraži trenutak bio potpis ugovor, a najgori odlazak Messija, o nepoštovanju kluba prema njemu odgovorio je:


- Nema potrebe za odgovorom. Mislite da nije tako? Nije pitanje jesam li dobar ili loš, već odnos prema meni.


Novinari su ga provocirali bi li drugi trener izvukao više iz momčadi.
- Ne znam. Moram li i ja govoriti o drugom treneru? Da imam vreću novca Messi bi bio ovdje. I drugi igrači koje bih doveo da igraju i dominiraju. Svi znaju da sam ovdje iz ljubavi prema ovom klubu. Došao sam u teškoj situaciji. Svatko ima svoje mišljenje, stalo mi je do igrača i rezultata.


Je li mu to zadnja utakmica na klupi Barce?
- Nitko mi ništa nije rekao. Predsjednik je bio u kampu, ali nismo se vidjeli. No, imam uši i oči, znam da se filtriraju rješenja.
Od 21 sati na stadionu Wanda Metropolitano Koeman bi doista mogao imati završnih 90 minuta. Iako o tome nema potvrde. Glavni je problem Barce što ga treba isplatiti i malo će ostati za nasljednika.


- Nedostaje nam ravnoteže i efikasnosti. Atletico zabije svoje šanse, mi smo došli s Benficom u četiri prilike i nismo dali pogodak. To je razlika. Oni i mi dva smo različita stila igre. Bili su prvaci prošle godine jer su to zaslužili. Vrlo su natjecateljska momčad, teško im je napraviti priliku za gol. Sjajna su ekipa. Mislim da nećemo imati više šansi protiv njih nego protiv Benfice. Moramo zabiti - o utakmici je rekao Koeman.


Atletico ima iskustvo, kod Barce najviše vrijedi mladost. Pobjeda bi na obje strane bila zlata vrijedna. Pitanje je očekuje li je uopće tko u Barceloni. Istina, u sportu neke stvari dođu kad se najmanje nadate.

A u subotu se oglasio i predsjednik Barcelone Joan Laporta te poručio kako Koeman i u slučaju večerašnjeg poraza ostaje trener.

"Koeman ostaje trener Barcelone i nastavlja s nama bez obzira kako će završiti večerašnja utakmica. On zaslužuje povjerenje jer je prije svega legenda kluba i pristao je pomoći u ovim teškim vremenima", poručio je glavni i odgovorni u Barceloni.

Linker
25. travanj 2024 02:49