David Ramos Getty Images
LJUBAV IPAK NIJE TOLIKA?

LJETO VELIKIH ODLUKA ZA NEYMARA Hoće li Brazilac pristati na dvostruko manju plaću i povratak u svoju Barcelonu, a u Parizu ima gotovo 50 milijuna!

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 26. travanj 2020. 19:01

Brazilska zvijezda Neymar nalazi se na raskršću sportske karijere. Ofezivni nogometaš Parisa SG-a već treću sezonu brani boje aktualnog francuskog prvaka u čije je redove stigao 2017. godine iz Barcelone za rekordnih 222 milijuna eura. Ipak, nije tajna da Neymar razmišlja o povratku na Camp Nou, gdje je s Messijem i Suarezom zadavao velike probleme suparničkim obranama.

Vrhunac nezadovoljstva 28-godišnjak je iskazao prošlog ljeta, a mnogi su mediji pisali kako je Neymarov veliki povratak na Camp Nou vrlo lako moguć. Međutim, takav scenariji nije se ostvario, a brazilski reprezentativac pristao je ostati na Parku prinčeva i ove sezone.

Iako je pandemija koronavirusa ostavila traga na svjetsku ekonomiju, a samim time u nezavidan položaj dovela i nogomet, prema napisima Mundo Deportiva Barcelona i dalje želi Neymara.

Ipak, situacija je kompliciranija u odnosu na prošlu godinu, jer će, tvrdi katalonski list, Brazilac morati birati između ‘novca i sreće’. Naime, Neymar u PSG-u godišnje zarađuje oko 38 milijuna eura, a pariški klub planira tu cifru i povisiti ukoliko 28-godišnjak pristane na produženje ugovora koji mu istječe 2022. godine. Ukoliko odluči produžiti vjernost Parižanima izgledno je kako će dobivati više od 10 milijuna eura i od sponzora.

S druge strane, sasvim je sigurno kako mu Barcelona neće moći ponuditi takve uvjete, a katalonski list navodi kako bi Neymar na Camp Nou zarađivao nešto više od 20 milijuna eura, što znači da bi se morao odreći oko polovice novca kojeg zarađuje u Parizu.

Promjena u klupskom vodstvu također bi mogla utjecati na transfer brazilske zvijezde. Naime, akutalni predsjednik Josep Maria Bartomeu pobornik je Neymarova povratka, ali njegov mandat istječe sljedeće godine. Kao jedan od ozbiljnih kandidata za prauzimanje Bartomeuove pozicije spominje se Víctor Font, koji je već izrazio protivljenje transferu Neymara na Camp Nou. Izgledno je, pak, kako Brazilca očekuje ljeto važnih odluka.

Linker
25. travanj 2024 15:18