StoryEditor
Ivan Rakitić
 JOSE BRETON
KRIZA NA CAMP NOU

Marca prekrižila Rakitića u Barceloni! Ovo su dva ključna razloga zbog kojih Vatreni odlazi ovog ljeta

Španjolski mediji natječu se u tome koji će prokazati više krivaca za težak poraz od Bayerna.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 23. kolovoz 2020. 10:44

Još uvijek se u redovima Barcelone nisu oporavili, a pitanje je i kada hoće, od ultrateškog poraza protiv Bayerna u četvrtfinalu Lige prvaka (8:2). Iz dana u dan španjolski mediji razabiru "krivce među krivcima", za taj debakl. Nalaze se mane igračima, kritizira ih se i razvlači, a tako će biti i narednih tjedana. Dojam je, kada se listaju španjolske tiskovine, da niti dvije europske titule u sljedeće dvije sezone ne bi isprale gorčinu nakon onakvog poraza...

Marca tako u svojem današnjem izdanju piše kako su dva kandidata za odlazak iz Barcelone ovog ljeta Luis Suarez i hrvatski reprezentativac Ivan Rakitić. Novinar Alejandro Segura podvlači da promjene u stručnom stožeru i dolazak Ronalda Koemana na mjesto trenera uz promjenu sportskog direktora neće biti dovoljne za kvalitetno podizanje svih segmenata rada u Barceloni. Trebat će, kaže, krenuti i u velike poslove u sferi kupoprodaje igrača.

U dijelu teksta o statusu Rakitića piše se da ga je klub prošlog ljeta bezrezervno htio zadržati, ali da je sada situacija kudikamo drugačija. U Barceloni ga, eto, više ne žele, a i ušao je u zadnju godinu ugovora pa je jasno da na njegovoj prodaji neće ništa zaraditi. Dodatak tome je želja Sevillinog sportskog direktora Monchija da dovede Rakitića, ali i igračeva želja da opet zaigra u tom klubu. 

Podsjetimo, Rakitić je burno proslavio Sevillinu titulu u Europskoj ligi, skokom u bazen u odijeći... U Barceloni se čelnicima kluba taj njegov potez baš i nije svidio.

Linker
23. kolovoz 2020 10:46