REUTERS
ČUDESAN NASTUP

MESSI NAKON JOŠ JEDNE UTAKMICE ZA PAMĆENJE I NOĆI U KOJOJ JE STIGAO DO IMPRESIVNE BROJKE 'Nikada mi se ovo nije dogodilo'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 18. ožujak 2019. 11:38

Lionel Messi odigrao je u 28. kolu Primere još jednu partiju za pamćenje, u gostujućoj 4-1 pobjedi nad Betisom Messi je postigao tri gola, jedan bolji od drugog.

Zahvaljujući u prvom redu Argentincu Barcelona je Atleticu, koji je u gostima poražen od Bilbaa, pobjegla na deset bodova razlike. Messiju su na koncu morali zapljeskati i Betisovi navijači...

Soccer Football - La Liga Santander - Real Betis v FC Barcelona - Estadio Benito Villamarin, Seville, Spain - March 17, 2019  Barcelona's Lionel Messi during the match   REUTERS/Marcelo del Pozo
REUTERS

Osim toga, Messi je u sinoćnjoj utakmici stigao do jedne impresivne brojke pa se tako, primjerice, izjednačio Cristianom Ronaldom kao igrač koji je postigao najviše hat-trickova u povijesti Primere (34). Jedna razlika ipak postoji, jer je Cristianu Ronaldu za isti podvig bilo potrebno 292 utakmice, dok je Messi sinoć odigrao svoju 444. prvoligašku utakmicu.

Također, Messi je postao prvi igrač koji je ove sezone u nacionalnom prvenstvu i Ligi prvaka postigao pet golova iz slobodnih udaraca.

"Nikada mi se ovo nije dogodilo, nikada nisam doživio ovakve ovacije protivničkih navijača", rekao je nakon utakmice Messi. A scene koje se rijetko viđaju na nogometnim stadionima prokomentirao je i Ernesto Valverde, trener Barcelone.

"Naši protivnici pate zbog Messija, ali istovremeno i uživaju u njegovoj igri. Javnost je prepoznala njegov talent, ljudi uživaju u tome što ga mogu gledati u naponu snage i poštuju ga kao igrača", rekao je Valverde.

Linker
20. travanj 2024 15:03