PAU BARRENA
PROBLEMI TEK POČINJU

Messi uzvraća udarac: Barceloni prijeti raspad sustava, a dvojici ‘nesretnika‘ sezona iz noćne more

Messi je predsjednika doslovno pribio na križ, prikazao ga kao čovjeka bez vizije i morala...
Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 05. rujan 2020. 11:07

Messi ostaje, a navijači Barcelone nisu u transu. Dapače, zabrinutiji su nego ikada, jer nakon očajne sezone u kojoj nisu osvojili niti jedan trofej, u kojoj ih je Bayern ponizio u Ligi prvaka, čekaju ih mjeseci u kojima bi moglo doći do potpunog raspada sustava. Messi će biti u momčadi, ali - kako je sam istaknuo - nesretan jer igra u klubu koji je izgubio viziju, a koji ga je nesportskim manevrom natjerao da ostanke.

Bartomeu nakon Messijevih riječi sigurno nije otvorio šampanjac, iako je formalno on pobjednik 'sapunice' koja je deset dana bila glavna tema nogometnog svijeta.

image
HANDOUT


Znali smo da Bartomeu i Messi već dugo imaju različite poglede na nogomet, ali Argentinac je u intervjuu koji je dao za španjolski goal.com predsjednika doslovno pribio na križ. Prikazao ga je kao čovjeka bez vizije i morala, jer mu je posljednjih godinu dana bezočno lagao tvrdeći da će poštivati svaku njegovu odluku na kraju sezone. Tako će svaka utakmica u kojoj Messi obuće Barcelonin dres za Bartomeua značiti tešku traumu, jer čim Messi odigra loše - a takvih bi utakmica moglo biti jako puno, koliko god Messi pričao da će se boriti kao i uvijek - u eter će ići priča o nesretnom "čarobnjaku" koji je bio ucijenjen od Bartomeua, predsjednika koji laže i koji je svojim potezima srozao Barcelonu. Možda bi Bartomeuu bilo pametnije da Messiju odmah danas isporuči ispisnicu...


Drugi najnesretniji čovjek u Barceloni zasigurno je Ronald Koeman. Otkazao je ugovor sa svojom Nizozemskom, da bi ostvario san i sjeo na Barcinu klupu. Posao koji ga čeka mnogi su ionako proglasili strahovito teškim, a nakon Messijevog intervjua šanse da uspije praktički su nestale. Koeman je s ostankom Messija u ruke dobio vrući krumpir s kojim će morati vješto rukovati kako se ne bi opekao.

Jasno je da ga Messi već sada ne voli, način na koji je razgovarao sa Suarezom i s još nekoliko Messijevih prijatelja nije baš bio pokazao da je Koeman trener koji poštuje igračke veličine i klupske legende. Messi mu to neće zaboraviti, a njegov će utjecaj u svlačionici i dalje biti presudan za ostvarivanje bilo kakvog rezultata.

image
LLUIS GENE


Je li moguće da se Suarez nakon Messijevog ostanka predomisli i ostane u momčadi? Teško, jer Koeman je svjestan da mora promijeniti krvnu sliku svlačionice, jer inače bi odmah potpisao predaju. A i tek bi s tandemom Messi - Suarez ušao u realno nerješive probleme po pitanju barem nekakve kontrole u svlačionici. A i pitanje je želi li i Suarez i dalje igrati za Barcelonu...


Španjolci pišu da je Messijev ostanak ozbiljan problem i za klupsku blagajnu, jer njegov ugovor stoji blizu 100 milijuna eura po sezoni. Barcelonini su prihodi zbog praznih tribina opasno smanjeni i navodno će Bartomeu biti prisiljen od igrača tražiti smanjivanje plaća. Jasno je da će mu se Messi samo nasmijati. Bartomeu je inzistirao na odšteti od 700 milijuna, nije održao obećanje koje je dao Messiju i igrač će napraviti sve što može da mu napakosti.


Izbori za predsjednika Barcelone trebali bi se održati u ožujku sljedeće godine. Nakon Messijevog istupa mnogi su u Barceloni stava da se ti izbori moraju hitno sazvati, ali čak i ako se krene u takav postupak, izbori se ne mogu dogoditi prije studenog, čak i prosinca. A do tada će sezona rezultatski već biti izgubljena, a blagajna još praznija...

Linker
23. travanj 2024 19:10