JAVIER SORIANO / AFP
VELIKA DVOJBA

MODRIĆ BI MOGAO ISPASTI VELIKOM ŽRTVOM PROMJENE SUSTAVA: U standardnoj formaciji Vatreni ima prednost, ali Francuz je već najavio nešto novo

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 15. veljača 2020. 16:21

Španjolski sportski dnevnik Marca piše o tome kako trener madridskog Reala, Zinedine Zidane, ima velike dvojbe oko formacije za velike utakmice poput prvenstvenih derbija ili susreta u Ligi prvaka. Francuski stručnjak naglasio je kako mu je sustav za derbije planiran u formaciji 4-4-2, a potvrđeno je da će uz Karima Benzemu igrati Eden Hazard, jednom kad se oporavi od ozljede.

U veznom redu trojica sigurnih su Kroos, Casemiro i Fede Valverde, a jedinu dvojbu Zidane ima oko Modrića ili Isca. Koga staviti, za koga se odlučiti...

Otkako se Isco vratio sredinom studenog, bio je starter na svim važnijim utakmicama, uključujući El Clasico, madridski derbi i utakmice u Superkupu Španjolske. Također, Isco se želi nametnuti svom izborniku za mjesto na Europskom prvenstvu nadolazećeg ljeta, a to bi ga moglo učiniti još odlučnijim.

Isco je od 20 odigranih utakmica ove sezone startao na njih 13, ali je samo jednom odigrao svih 90 minuta što ga čini igračem s najvećim brojem izmjena u tijeku jedne utakmice.

S druge strane, Marca se u pisanju o Modriću dotaknula upravo činjenice da se Iscovim povratkom hrvatski kapetan približio klupi za pričuve. Ali, njegova sjajna forma zadnjih tjedana natjerala je Zidanea na glavobolje pa će Francuz sada imati težak zadatak i slatku brigu više za prekrajanje sastava.

U formaciji 4-3-3 koju će Zidane i dalje koristiti za utakmice domaćeg prvenstva Modrić ima prednost nad Iscom, ali u sustavu 4-4-2 trener više vjeruje Španjolcu.

Linker
23. travanj 2024 11:37