Joan Laporte

 JOAN VALLS Nurphoto Via Afp
POTPUNO NOVI SMJER

Najskuplje pojačanje u povijesti Barcelone neće više igrati! Predsjednik objavio plan za sljedeće dvije godine

‘Naša ponuda više ne postoji. Ako on želi razgovarati o ostanku, to će biti pod potpuno novim uvjetima‘.
Piše: S.N.Objavljeno: 02. veljača 2022. 16:50

Ousmane Dembele jedan je od nogometaša čije se ime najčešće spominjalo tijekom zimskog prijelaznog roka. Francuski krilni napadač nije htio produžiti ugovor s Barcelonom koji mu ističe nakon završetka sezone, ali nije ni promijenio klub. Iako se njegovo ime spominjalo u kontekstu mnogih transfera, Dembele je na kraju ostao na Camp Nou. Doduše, kako stvari stoje, do kraja sezone se 24-godišnji Francuz neće puno naigrati.

"To će trener odlučiti, ali mislim da će Xavi drugi dio ove sezone igrati s razmišljanjem o sljedećoj. Bit će teško uigravati momčad s igračem kojeg sljedeće godine ovdje neće biti posebno jer mi sada stvaramo novu momčad i Xavi zna na koga može računati u sljedećoj sezoni", izjavio je predsjednik Barcelone Joan Laporta na današnjem predstavljanju Adama Traorea koji se u Barcelonu vratio nakon sedam godina.

Upravo Traore, kao i ranije pojačanje Ferran Torres, pokrivaju Dembeleovu poziciju, a s obzirom na to da je u klub došao i Pierre-Emerick Aubameyang, Barcelona neće imati potrebu za davanjem minuta Dembeleu.

"U studenom i prosincu je u klubu bila drukčija situacija. Nismo imali dovoljno raspoloživih igrača koji igraju na napadačkim pozicijama i Dembele je igrao. Sada se situacija promijenila jer su u klub došli igrači koji također imaju brzinu i dribling", nadovezao se na predsjednika njegov sportski savjetnik Jordi Cruyff.

Laporta je istaknuo kako je razočaran kako se u cijeloj situaciji ponašao Dembele.

"Nije želio produžiti ugovor, a niti otići u neki od klubova čije smo ponude imali. Razgovori o novom ugovoru? Naša ponuda više ne postoji, ona je istekla 20. prosinca. Ako on želi razgovarati o ostanku u Barceloni, to će biti pod potpuno novim uvjetima", zaključio je predsjednik katalonskog ponosa, a Dembeleu bi nakon svega trebalo biti jasno da minutažu u proljetnom dijelu sezone neće imati.

I to bez obzira što je i dalje njegov dolazak u Barcelonu najskuplji u povijesti kluba. Podsjetimo, Katalonci su ga u ljeto 2017. platili 140 milijuna eura Borussiji iz Dortmunda.

Linker
25. travanj 2024 13:55