JAVIER SORIANO Afp
GOTOVO JE

Najveća legenda Reala i ‘Modrićev broj 1‘ planira šokirati klub: ‘On odlazi! Nema više nazad‘

Jedan od najboljih obrambenih igrača svih vremena nije želio pristati na klupske uvjete.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 15. veljača 2021. 09:56

Davno je bila ta 2005. godina, a kao da su i davno osvojena 22 trofeja koliko ih je Sergio Ramos "digao" s madridskim Realom otkako je stigao iz Seville. Gotovo je, barem tako tvrdi provjeren izvor El Chiringuita, poznate španjolske sportske TV-emisije. Otići će Ramos, vjerni klupski odanik odlazi sa Santiago Bernabeua 30. lipnja ove godine. Tada mu naime, ističe ugovor s Realom, a nakon mjeseci pregovora odlučeno je da se isti neće produljivati.

Real naime, kao i jedan solidan broj jakih europskih klubova, ne želi svojim igračima starijim od 30 godina produljivati ugovore na više od jedne sezone. Ramos će 30. ožujka napuniti 35 godina, a Realova kancelarija to smatra prevelikom brojkom za dvogodišnji ugovor uz željenu plaću od 12 milijuna eura po sezoni. Kat Bernabeua nudio je nešto manje od 11 milijuna za samo jednu godinu produljenja, a na to Ramos nije htio pristati.

Igračev menadžer, ujedno i njegov brat Rene Ramos pregovarao je s Florentinom Perezom do nekoga vremena, kada je Perez tražio osobni sastanak sa Sergijom. No, kapetanu Reala i Španjolske nije palo na pamet da pristane na deset posto manju plaću od dosadašnje, nije htio prihvatiti mjere štednje, kao i što nije želio potpisati na manje od dvije godine.

Zanimljivo, Ramos je kroz godine provedene u klubu zajedno s kapetanom Vatrenih Lukom Modrićem razvio posebno prijateljstvo. Modrić je ranije ove zime dobio novi ugovor na godinu dana, a on je šest mjeseci mlađi od Ramosa. Ikona kluba što Ramos u svakom slučaju jest, nije mogla pristati na jednogodišnji ugovor, što za Modrića nije bio nikakav problem.

Linker
18. travanj 2024 04:40