Maxi Gomez

 DAVID ALIAGA Nurphoto Via Afp
BIZARAN SLUČAJ

Napadač izbačen iz momčadi zbog bizarnog razloga: Večeras ne smije igrati jer ima - kilogram viška

Urugvajski golgeter u redovima Valencije prekršio je klupsko pravilo o ishrani...
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 19. siječanj 2022. 20:03

Večeras će se od 21.30 sati u susretu 21. kola španjolskog nogometnog prvenstva sastati Valencia i Sevilla. Nema sumnje, bit će to još jedan vrlo zanimljiv susret, a kao uvertira sjajno će poslužiti jedan pravi raritet. Naime, domaći trener Pepe Bordalas svjesno se odrekao usluga urugvajskog napadača Maxija Gomeza. Ovaj je 25-godišnjak naime, odstranjen iz popisa odabranih za današnju utakmicu zbog - viška kilograma.

Naime, struka Valencije posvećena fizičkoj pripremi igrača za svakog je pojedinca pripremila posebne parametre kojih se oni moraju pridržavati po pitanju ishrane. Kako javlja Cadena SER, Gomez ima samo jedan kilogram viška u odnosu na ono što mu je zadano kao cilj. Ali, i taj jedan je dovoljan da ga danas ne bude u momčadi za vrlo važan prvenstveni sraz.

Maxi Gomez tako se samo priključio od ranije odsutnima, Carlosu Soleru i Danielu Wassu. Potonji je danas dobio pozitivan test na koronavirus, dok je kod Solera došao rubno pozitivan nalaz. Helder Costa i Manu Vallejo također su u korona-protokolu, ali ovaj Maxijev izostanak svakako spada među raritete.

Podsjetimo, Maxi Gomez već je od ranije u rubrici potencijalnih odlaznih transfera kada je Valencia u pitanju. Nije tajna da Urugvajac zajedno sa svojim agentima gleda primamljive opcije, a nakon ovog incidenta s jednim kilogramom viška... Transfer se čini kao sasvim realna opcija. Gomez je ove sezone nastupio u 15 prvenstvenih utakmica i pritom postigao dva pogotka, a pod ugovorom s Valencijom je do ljeta 2024. godine.

Linker
19. travanj 2024 03:53