Getty Images
ANTE PONOVNO POGODIO

NAŠ NAPADAČ OPET VELIKI JUNAK KLUBA ZA KOJI NAVIJA RAFAEL NADAL U Škotskoj Steven Gerrard slavio nakon savršene suradnje dva hrvatska igrača

Piše: Gianluca StarčićObjavljeno: 15. prosinac 2019. 18:30

Ante Budimir potvrdio je golgetersku formu. Nakon što je zabio Barceloni dva gola, sada je jednu loptu pospremio u mrežu na gostovanju kod Celte iz Viga. No, za razliku od susreta protiv Blaugrane, ovaj pogodak imao je bodovni značaj s obzirom da je Budimir poentirao u 83. minuti za vrijedan bod (2:2) s koijm je Mallorca pobjegla izvan zone ispadanja. No, prema viđenom se nije dalo naslutiti da bi klub za koji navija Rafa Nadal mogao do pozitivnog rezultata.

Naime, već u 20. minuti utakmice Mallorca se našla u rezultatskom deficitu nakon što je Rafinha zabio na asistenciju Olaza. Ipak, gosti su uspjeli izjednačiti preko Seville u 33. minuti, koji je sigurno realizirao najstrožu kaznu. Početkom nastavka vidjeli smo još jedan kazneni udarac, ovaj put sa suprotne strane, miran je bio Iago Aspas. Da bi stvar bila gora za Budmira i društvo, od 78. minute igrali su bez Railla koji je zaradio drugi žuti karton.

I kad se mislilo da će Celta mirno privesti utakmicu kraju i uzeti prijeko potrebna tri boda, ukazao se Ante Budimir. Hrvatski je napadač pospremio otpadak s deset metara za veliko slavlje gostujućih navijača. Bio je to njegov šesti pogodak u sezoni. U smiraj susreta Celta je svim snagama krenula po pobjedu, imala je nekoliko opasnih prilika, prednjačio je strijelac Iago Aspas, ali Manolo Reina bio je spreman na sve...

- Ovo je velik bod za nas, nije lako igrati protiv Celte u Vigu. Pokazali smo karakter, dva put smo se vratili u utakmicu, jednom s igračem manje i ovo nas mora napuniti samopouzdanjem za sljedeće izazove - rekao je Vicente Moreno nakon utakmice. U lunch terminu Getafe je na svojem terenu svladao Valladolid sa 2:0. Domaćina je u vodstvo doveo Cucu u 36. minuti nakon dodavanja Moline. Sve dvojbe oko pitanja pobjednika razriješio je Angel u 82. minuti. Getafe se sada nalazi na zavidnoj četvrtoj poziciji, dok je Valladolid na 15. mjestu i bježi pet bodova od opasne zone.

Borna Barišić centrirao, Nikola Katić zabio

Rangers je u 18. kolu škotskog Premiershipa kao gost svladao Motherwell s 2:0. Prvi pogodak pao je u 27. minuti i to u režiji Hrvata. Reprezentativac Borna Barišić asistirao je iz kornera, a Nikola Katić pospremio glavom za vodstvo. U 69. minuti pobjedu je potvrdio Alfredo Morelos, a samo dvije minute kasnije isti igrač je zaradio crveni karton, međutim domaćin to nije znao kapitalizirati. Katiću je ovo bio prvi prvenstveni pogodak ove sezone, jedan je zabio u Europskoj ligi, dok je Barišić upisao svoju već petu asistenciju. (S. Kižlin)

Linker
19. travanj 2024 05:23