ANDER GILLENEA Afp
OPET U BORBI ZA TITULU

Navijači luduju zbog novog fenomena u mitskom klubu: ‘Ovo ću pamtiti dok sam živ...‘

Niz Barcelone popeo se na 16 prvenstvenih utakmica bez poraza. Jedan igrač posebno je impresionirao.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 07. ožujak 2021. 08:28

Ilaix Moriba, 18-godišnji veznjak rođen u Gvineji u subotu navečer odjednom je postao centralna figura velike većine priča koje se bave ozbiljnim nogometnim temama. Kako i ne bi, kad se velika Barcelona upravo njegovim bravurama izravno uključila, odnosno vratila u borbu za titulu španjolskog prvaka.

Ovaj je središnji vezni igrač na utakmici protiv Osasune zabio fantastičan pogodak u 83. minuti, i to na dodavanje Lea Messija i tako postao peti najmlađi strijelac za Barcu u svim natjecanjima. Naravno, Messi je bio jedan od tih, baš kao i Ansu Fati, Bojan Krkić te Pedri. U tri ligaška nastupa do sada skupio je gol i dvije asistencije te svaku svoju priliku koristi do maksimuma.

Ovoga je vikenda ušao sredinom drugog poluvremena umjesto velikog Sergija Busquetsa i odmah pokazao zašto ga se s pravom naziva novim Barceloninim "čudom od djeteta".

- Zahvaljujući Messiju koji mi je dodao savršenu loptu, zabio sam pogodak. Iskreno da vam kažem, ne znam kako je ušla, ali nekako sam ga dao. Ovu večer pamtit ću dok sam živ - rekao je mladi Moriba.

Navijačima je odmah po svom debiju prije nekoliko tjedana zapao za oko, a u jeku klupskih previranja, izbora i financijske krize, svakako će se svidjeti i podatak da je Barca neporažena od 5. prosinca i partije protiv Cadiza, te da sada ima 16 prvenstvenih susreta u kojima nije upisala poraz. Katalonci sada mirno mogu čekati današnji madridski derbi.

Linker
25. travanj 2024 10:08