PIERRE-PHILIPPE MARCOU
DEBAKL KRALJEVA

Neočekivan poraz Reala! Luka Modrić i društvo doživjeli bolan udarac, katastrofalna pogreška Courtoisa

Real Madrid je u 11. kolu Primere upisao neočekivan poraz na domaćem terenu
Piše: HinaObjavljeno: 28. studeni 2020. 22:58

Gosti su poveli već u petoj minuti utakmice nakon što je u kaznenom prostoru rukom igrao Nacho. Siguran strijelac s bijele točke bio je Lucas Perez.

Do kraja poluvremena gosti su mogli i povećati vodstvo i to nakon velike pogreške Edena Hazarda. Belgijski je reprezentativac na centru terena iznimno loše odigrao dodavanje za Luku Modrića, a nakon munjevite kontre strijelac vodećeg pogotka Lucas Perez izbio je sam pred vratara Courtoisa.

Pokušao je Španjolac prebaciti belgijskog čuvara mreže, ali ovaj je uspio pročitati njegovu namjeru i zaustaviti njegov pokušaj. Real je najozbiljniju priliku imao u 40. minuti kada su se Kross i Diaz našli u situaciji dva na jedan, ali Nijemac je umjesto dodavanja izabrao udarac kojeg mu brani Pacheco.

Tek što je krenulo drugo poluvrijeme, točnije u 49. minuti uslijedio je novi šok za 'kraljevski' klub. Courtois je umjesto ispucavanja odlučio proigrati svog igrača, ali mu je loptu presjekao Joselu i s tridesetak metara poslao u praznu mrežu.

U 62. minuti ponovno je u centru pažnje bio Lucas Perez. Sjajno se napadač oslobodio svog čuvara i potom zapucao s ruba šesnaesterca, ali Courtois brani njegov udarac.

image
Modrić statistika Alaves
SCREESNHOT

Foto: Sofascore

Samo sedam minuta kasnije Perez se sjajno oslobodio Varanea, dao povratno za Joselua, ali njegov udarac otišao je visoko iznad grede. Bila je to još jedna sjajna akcija gostiju i vrlo slaba reakcija obrane Los Blancosa.

U nastavku utakmice zaprijetio je Rodrygo u 72. minuti kada je zapucao iskosa s desne strane, ali lopta je prohujala pored vratnice. Do kraja susreta Real je uspio u 86. minuti smanjiti zaostatak preko Casemira, a u posljednjim sekundama Isco je zatresao gredu. Ipak, nisu 'kraljevi' uspjeli stići makar do boda.

Hrvatski nogometni reprezentativac Luka Modrić igrao je do 70. minute utakmice kada ga je zamijenio Martin Odegaard.

Linker
23. travanj 2024 15:32