JOSEP LAGO
KRIV JE - RONALDINHO!

Nogometna povijest mogla je biti sasvim drugačija! CR7 je bio na korak do Barce, evo zašto je sve propalo

‘Ne žalim za time što nismo doveli Cristiana Ronalda, a mogli smo ga dobiti ispod cijene...‘
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 13. siječanj 2021. 16:31

Kakav bismo nogomet gledali u posljednjih dvadesetak godina da su se Cristiano Ronaldo i Lionel Messi našli zajedno, u istom klubu? Bio bi to klub koji bi, potpisujemo to odmah, svake sezone igrao barem u finalu Lige prvaka. Klub koji u 20 godina sasvim sigurno ne bi izgubio niti jedno nacionalno prvenstvo. To je mogla biti Barcelona.

Jer, poznato je da je Messi od najmanjih nogu bio u klubu, a trebalo mu je samo "spojiti" čudesnog Portugalca. To se vrlo lako moglo dogoditi, ako je vjerovati bivšem i kandidatu za budućeg predsjednika Barce, Joanu Laporti. On je u intervjuu za Twitter-podcast u nastavku kazao da je 2003. godine, dakle na samom početku njegovog (prvog) mandata, Barca odbila Ronalda!

Te je godine mladić s Madeire iz lisabonskog Sportinga tražio klub koji bi mogao nastaviti razvijati njegov silni nogometni talent. Pod svoje ga je uzeo veliki Sir Alex Ferguson u Manchester Unitedu, a vrlo lako je to mogla biti i Barca. Naime, Ronaldovi agenti prišli su Laporti i rekli mu da za 17 milijuna eura CR7 može postati igrač Barcelone. Nije se dogodilo...

- Tada smo potpisali Ronaldinha i Rafu Marqueza, a baš su nam Marquezovi agenti prvi skrenuli pozornost na Cristiana Ronalda. Rekli su mi da su već dali riječ da će ga dati u Manchester za 19 milijuna, ali mogli smo ga dobiti u posljednji trenutak za 17 - rekao je Laporta.

Kaže da ne žali za time što Cristiano nikad nije obukao dres njegove Barcelone.

- Ronaldinho je bio taj u kojeg smo investirali. Iskreno, tada je CR7 igrao puno šire, nije bio klasična špica pa sam razmišljao da smo tu dosta pokriveni. Ne žalim jer se to nije dogodilo, jer Ronaldinho nam je dao to što smo trebali - zaključio je.

Linker
20. travanj 2024 13:41