Mobilno plaćanje

Novi Google Pay, zasad samo u SAD-u, napada finteche i banke

U postojećoj aplikaciji moguće je pohraniti debitne i kreditne kartice da bi se njima plaćalo preko NFC-a, zatim kartice lojalnosti i karte za avion
 Denis Charlet/AFP

Google je u SAD-u ponudio novu verziju Google Pay aplikacije kojom frontalno napada banke i finteche, a koja će do kraja 2021. biti dostupna u Hrvatskoj.

U postojećoj aplikaciji moguće je pohraniti debitne i kreditne kartice da bi se njima plaćalo preko NFC-a, zatim kartice lojalnosti i karte za avion.

U novom Google Payu internetski div dodao je zaseban račun te mogućnost korisnicima da podijele troškove i međusobno si šalju novac. Unutar aplikacije može se naručiti hrana i gorivo, odnosno nećete na samoposlužnoj benzinskoj postaji tipkati po ekranu nego ćete kupnju i plaćanje obaviti preko mobitela.

Oglašivačima je Google ponudio da unutar aplikacije promoviraju ponude, popuste i kupnje s povratom dijela sredstava. Također, nudi mogućnost skeniranja QR da brzo možete provjeriti gdje se isti proizvod preko Google Shoppinga može kupiti jeftinije. Također, omogućit će da se računi i potvrde koje primate na Gmail i Google Photos automatski mogu dodati i pretražiti iz Google Paya.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 04:50