OSCAR DEL POZO
PREGRŠT UZBUĐENJA

Opksrbite se kokicama i udobno smjestite: U 39 dana čeka nas 110 utakmica najjače europske lige

Nogomet je u Španjolskoj i mnogo više od same igre. Želja za povratkom jednostavno je prejaka.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 31. svibanj 2020. 09:13

Jednom kada se nastavi španjolsko nogometno prvenstvo, a bit će to u prilici velikog seviljskog derbija 11. lipnja, čeka nas - ludilo. Sabit će se u tih 39 dana, jer planira se sve završiti već 19. srpnja čak - 110 utakmica. Kako? Jednostavno. Jer, ako pitate Španjolce, oni planiraju igrati baš svakodnevno, s jasno definiranim ciljem da se sve završi čim ranije. Ima za to puno rezona, neki se ipak moraju pripremiti za pohod na europsku titulu. Španjolci dakle, neće dopustiti lanjski scenarij po kojem će finala svih europskih natjecanja igrati engleski klubovi.

Barcelona i madridski Real borit će se za titulu usred ljeta, u vremenu kada se trebalo igrati Europsko prvenstvo. Vrućine neće biti problem, na koncu, i EURO bi se igrao pod istim temperaturama, čak i u ranijim terminima. La Liga će neke svoje utakmice namjestiti u 22 sata ako bude trebalo, sve u svrhu suzbijanja velikih vrućina.

Iako kalendar nastavka sezone još službeno nije potvrđen, zna se da će se u prvom kolu nakon koronavirusa sastati Mallorca i Barcelona, odnosno da će Real Madrid na svom Santiago Bernabeuu dočekati Eibar. Igrat će se na pet zamjena, a mnogi strahuju da bi nakon stanke od gotovo tri mjeseca moglo doći do povećanog broja ozljeda. Ipak, želja za nogometom je prevelika, to je u Španjolskoj ipak - način života.

Linker
25. travanj 2024 13:25