MICHAL CIZEK Afp
PROBLEMATIČNA BARCA

‘Ovo je bilo samo još jedno upozorenje!‘ Umjesto odgovora Xavi je dobio nove probleme, a derbi je pred vratima

‘Ponovno smo dominirali utakmicom, stvarali prigode, ali nismo bili učinkoviti. Nije bilo snage i koncentracije u napadu‘
Piše: JL.Objavljeno: 05. siječanj 2023. 10:28

Barcelona je ponovno izgledala problematično. Tek nakon produžetaka katalonski je div svladao u Alicanteu trećeligaški Intercity (4-3), golom Fatija u 103. minuti ogleda. Tako se Barcelona ipak plasirala u osminu finala španjolskog Kupa kralja.

- Utakmice protiv nižerazrednih klubova uvijek mogu postati komplicirane ukoliko ne realiziraš prigode. A upravo to se nama dogodilo. Nismo na vrijeme zabili za 2-0 i sami smo sebi zagorčali život. Ponovila se situacija iz prvenstvenog dvoboja s Espanyolom (na staru godinu gradski rivali su na Camp Nouu odigrali 1-1). U našoj je igri opet nedostajalo svježine – konstatirao je trener Barcelone Xavi Hernandez.

Priznao je Barcin strateg da igra njegove momčadi – "izaziva nelagodu".

- Ponovno smo dominirali utakmicom, stvarali prigode, ali nismo bili učinkoviti. Nije bilo snage i koncentracije u napadu, ali niti u obrambenom segmentu igre. Ovo je još jedno upozorenje: moramo nešto naučiti iz vlastitih pogrešaka.

image
CHRISTOF STACHE Afp

Utakmica u Alicanteu Xaviju je trebala ponuditi još jedan odgovor: tko će u nedjelju na madridskom stadionu Wanda Metropolitan, protiv Atletica, zamijeniti suspendiranog Roberta Lewandowskog? Poljski je napadač u dvoboju protiv Osasune isključen (dva žuta kartona), ali je gestikulacijama sugerirao da je sudac Manzano pod utjecajem droga. Tako je umjesto jedne dobio tri utakmice kazne.

Xavi je na poziciji središnjeg napadača protiv Intercityja testirao trojicu igrača. Tijekom 120 minuta dvoboja prigodu su dobili Ferran Torres, Memphis Depay i Ansu Fati. Čini se da je upravo 20-godišnji Fati, kao treća opcija, najbolje iskoristio svoju minutažu i trenutačno je najizgledniji kandidat za mjesto "devetke" u nedjeljnom susretu s Atleticom.

Fati je inače nezdovoljan svojim statusom (odnosno brojem odigranih minuta) i uoči prijelaznog roka često se spominje mogućnost njegovog napuštanja Barcelonine svlačionice. Za 20-godišnjeg (po vokaciji prvenstvemo – krilnog) napadača zainteresirani su ponajprije Juventus i Manchester City.

Linker
18. travanj 2024 19:02