VINCENZO PINTO
TKO JE KRIV?

‘Ovo je očit penal na Perišiću!‘ Hrvati spasili Inter, ogorčeni Conte prozvao cijelu momčad, a šef suce

‘Nije to samo pitanje napadača, već i krilnih igrača, veznog reda, obrane, baš svih‘.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 01. studeni 2020. 08:47

Teško razočaranje vladalo je u redovima Intera nakon novog kiksa u 6. kolu protiv Parme. Milanski sastav na Meazzi je gubio 2:0 do 64. minute, a bod su uspjeli spasiti samo zahvaljujući hrvatskom dvojcu Brozović - Perišić koji je s dva gola spasio čast domaćoj momčadi.

Oba gola za Parmu zabio je njihov najbolji igrač i bivši napadač Arsenala Gervinho, u 46. i 62. minuti. Preokret je došao ulaskom Brozovića u igru u 59. minuti. Samo pet minuta nakon toga Brozović je sa ruba 16-eca zatresao mrežu.

image
VINCENZO PINTO

Za konačnih 2:2 pogodio je Perišić u sudačkoj nadoknadi (90+2) i to nakon slobodnog udarca sa lijevog boka, bio je to njegov prvi gol za Inter nakon 18 mjeseci. Centaršut je izveo Aleksandar Kolarov, a Perišić je glavom pogodio za 2:2.

Brozovićev gol možete pogledati OVDJE

Ni takav rasplet nije oraspoložio Antonia Contea koji je nakon utakmice sipao gorčinu i nezadovoljstvo zbog igre svoje momčadi, za koju sinoć nije nastupio Romelu Lukaku.

"Nije ovo prva utakmica u kojoj smo dominirali i na kraju zamalo izgubili. Jednostavno je - ako u nogometu ne iskoristiš prilike i ne zabiješ - gubiš. Napravili smo puno grešaka, puno toga promašili i nije ovo dobro. Nedostaje nam upornost i preciznost. A Parma je to imala, zabili su dva gola iz dvije prilike. Nije to samo pitanje napadača, već i krilnih igrača, veznog reda, obrane, baš svih. Sve je to razočaravajuće. Kad netko izgubi loptu mora reagirati odmah i pokušati je vratiti u posjed. Mi to nismo radili, samo smo stajali i žalili se. Obrana može i mora puno bolje", rekao je trener Intera i odbio govoriti o sudačkim pogreškama.

image
Perišić i Brozović usporedba nakon Parme
SOFASCORE
Statistike omogućio: Sofascore

"Ne, neću o tome. Ako vodstvo kluba ima nešto za reći o tome, neka to i napravi. Ja radim analizu utakmice", zaključio je Talijan.

Perišićev gol u sudačkoj nadoknadi možete pogledati OVDJE.

A upravo je o suđenju poslije utakmice progovorio izvršni direktor Intera Beppe Marotta.

"Neka trener priča o utakmici, ako ne možete zabiti onda riskirate poraz ili remi. Međutim, moja je obaveza progovoriti o sudačkim odlukama. Ja nemam drugi način da se istina čuje. Nama je jasno da VAR intervenira samo u slučaju očitih pogrešaka, ali danas smo imali jasan, vrlo očit jedanaesterac na Perišiću, pa je logično da sudac ili to odmah vidi, ili da konzultira VAR. Nakon šest utakmica je vrijeme da ovo kažem. Ista stvar nam se dogodila protiv Beneventa, a sudio je isti sudac. Da se razumijemo, sve ovo bih rekao i da smo danas pobijedili", zaključio je Marotta.

Sporni duel Balogha i Perišića oštrim je riječima komentirao i talijanski novinar Maurizio Pistocchi: 'Ako sudac Piccinini koji stoji u savršenoj poziciji, ipak ne dosudi ovakav jedanesetarac, onda problem nije VAR. Problem je tko je mu je dopustio suđenje u Serie A".

Linker
25. travanj 2024 06:55