TVRDE ŠPANJOLCI

Pozadina skandala koji trese Real Madrid! Evo zašto je zapravo Benzema ‘pukao‘ na mladog Brazilca

Odnos francuskog napadača prema Brazilcu glavna je tema madridskih medija
Piše: Ivo KneževićObjavljeno: 30. listopad 2020. 08:04

Skandal u Real Madridu s Karimom Benzemom i njegovom porukom Mendyju da ne dodaje loptu Viniciusu tijekom utakmice u Mönchengladbachu razvio se u glavnu priču madridskih medija. Jučer su pomalo zasjenili Barceloninu pobjedu nad Juventusom i zauzeli naslovne stranice Marce i AS-a. Španjolski su mediji ušli dublje u priču i pronašli još jednu snimku u kojoj francuski napadač svome sunarodnjaku Ferlandu Mendyju nastavlja kritizirati Viniciusa na francuskom.

- Ne radi ništa korisno - rekao je Benzema dok su izlazili iz tunela tijekom utakmice s Borussijom M. u Ligi prvaka, a Mendy mu je odgovorio: - Kad se povuče u potpunosti izgubi smisao.

Ranije, po izlasku iz svlačionice, Benzema je uhvaćen kako govori:
- Igra užasno. Nemoj mu dodavati. Kunem se majkom da on igra protiv nas.
Karim Benzema do kraja utakmice s Mönchengladbachom nije uputio dodavanje za Viniciusa, dok mu je Mendy dodao samo tri puta. Mladi Vinicius je tako upisao drugi slabi nastup zaredom, prvo je bio neuvjerljiv u El Clasico, ali svejedno je pokupio simpatije nogometnog svijeta zbog ovog tretmana suigrača.

image
JOSE JORDAN

Međutim, Marcin komentator Pablo Polo i još neki ne vide pretjeranih problema sa cijelom situacijom, jer se radi o odnosu mentora i učenika između iskusnog Benzeme i ‘zelenog’ Viniciusa. Nije tajna da je Benzema uzeo Viniciusa pod svoje krilo i da je ovakvih situacija već bilo, što je priznao i sam Vinicius u jednom intervjuu:

Prijašnji savjeti

- Kad god igramo zajedno kaže mi da se opustim i koncentriram. Sjećam se derbija protiv Atletica. Nakon što sam izgubio loptu što je rezultiralo golom, rekao mi je da na nekoliko minuta promijenimo pozicije, da na taj način manje dodirujem loptu i vratim samopouzdanje. I uspjelo je.
Također, u kontekstu da je Benzema veteran Realove momčadi s apsolutnim autoritetom ovakve kritike imaju puno više smisla.
Polo podsjeća na slične situacije između Sergia Ramosa i Reguilona ili Cristiana Ronalda i Higuaina, te na Messijev bijes na Davida Villu usred utakmice.

Linker
19. travanj 2024 16:12