CRISTINA QUICLER Afp
UPALI U KRIZU

Rakitić se ispričao navijačima: ‘Pa Barca u početku nije znala što bi, ali nogomet nas je jako kaznio...‘

Tri poraza i remi u četiri kola, a slijedi možda i najteži okršaj - čekaju ih Man City i Haaland...
Piše: HinaObjavljeno: 04. rujan 2022. 12:08

Sevilla je doživjela tri poraza u četiri početne utakmice španjolskog prvenstva, a njen vezni nogometaš Ivan Rakitić ispričao se navijačima u ime momčadi te poručio da će izaći iz krize. Sevilla je u subotu navečer poražena s 0-3 od Barcelone na svom stadionu Ramon Sanchez-Pizjuan

“Izuzetno smo intenzivno ušli u utakmicu, bili dobri i imali smo neke prilike, a oni nisu znali što napraviti. No, iz prve situacije kada nismo stajali dobro zabili su nam gol. Nastavili smo međutim u dobrom ritmu, ali zabili su nam i drugi gol nakon novog propusta. To je činilo razliku”, izjavio je 34-godišnji Rakitić koji je proveo na terenu svih 90 minuta.

“Nogomet nas je ovaj put jako kaznio. No to je tako utakmicama maksimalne razine gdje se svaki propust kažnjava i gdje moraš iskoristiti svaku priliku koju imaš”, napomenuo je.

Sevilla je prethodno izgubila s po 1-2 od Osasune i Almerije te remizirala 1-1 s Valladolidom. “Svjesni smo da je ovo težak trenutak. Ispričavamo se svojim navijačima. Znamo da ćemo ovo izgurati, s ovim ritmom i vjerom u sebe. Sa zajedništvom. Na jednom transparentu je pisalo ‘Zajedništvo daje snagu’ i upravo tako je potrebno pristupiti", rekao je Rakitić.

Zahvalio je publici na podršci. "Vidjela je da smo se borili. Nismo prestajali pokušavati, niti smo prestajali vjerovati u sebe. Naravno da prihvaćamo kritike i ljutnju", rekao je.

"Premda zvuči čudno što ću sada reći, ali danas smo napravili prvi korak da izađemo iz ove situacije jer smo igrali s puno intenziteta. Moramo nastaviti igrati tako", dodao je Rakitić.

Sevilla, lani četvrtoplasirana u prvenstvu, u utorak će igrati prvu utakmicu u skupini Lige prvaka s engleskim Manchester Cityjem.

"Moramo razmišljati o sebi a ne o Cityju i Haalandu. Ovo je drugačije natjecanje, počinjemo od nule i zato trebamo početi dobro. Sada je potrebno ostaviti prvenstvo po strani, te sam uvjeren, ako uđemo jednako snažno u utakmicu, da ćemo biti uspješni", zaključio je bivši reprezentativac Hrvatske.

Linker
19. travanj 2024 05:36