SHOPPING PATROLA

Sada kada su kafići zatvoreni, pa kave nosimo od kuće, ovaj je predmet nužno imati pri ruci

 Peppersmint
Velika obožavateljica kave, naša Lana Mindoljević, ne funkcionira bez prve jutarnje kave pa je pronašla način kako doskočiti problemu

Kako sam veliki obožavatelj kave, termosica je uvijek imala posebno mjesto na mom popisu obaveznih svari za putovanje, planinarenje, bilo koji izlet koji počinje ujutro i na kojem se ne mogu pouzdati u dostupnost ugostiteljskih objekata.
Kako su temperature sve niže, termosica mi sve češće pada na pamet i za drugi omiljeni zimski napitak – čaj. Ima li išta ljepše nego promrzli nos staviti nad šalicu iz koje se još diže para i srknuti topli, mirisni napitak?

U moju termosicu stane cijela litra tekućine, što je super za putovanja automobilom, ali ako se radi o izletima na kojima se hoda, zna biti prevelika i preteška. A ako ne dijelim svoj napitak s nekim (što sad u koroni i nije preporučljivo), duplo manja količina bi mi bila sasvim dovoljna.

Zato sam se bacila u potragu za manjim termosicama. Ovisno o materijalu, većina termosica čuva temperaturu tekućine satima. Valja obratiti pozornost na to koliko se lako otvara (najbolje su one na kojima se to rješava jednim pritiskom), materijal treba biti čvrsti čelik ili inox (obavezno u dva sloja kako ne bi provodio toplinu), a praktičan je dodatak ako se poklopac može upotrijebiti kao šalica.

U termosicu, jasno, možete staviti i hladne napitke ljeti, niže temperature još dulje ostaju niske. Da, sad kad vani temperatura pleše oko nule to nam se čini dalekim, ali doći će vrijeme kad će naša voda ili limunada u bočici nakon pola sata, sat šetnje biti ugrijana – u tim trenucima nema ljepše nego izvaditi svoj osvježavajući napitak u termosici.

NA NAŠEM TRŽIŠTU

Termosice drže sve trgovine opremom za dom, neke trgovine sportskom opremom i onom za planinarenje, i izbor je zaista velik. Ako vas, poput mene, zanimaju manje termosice, tražite one s prefiksom "mini". Najčešće su od pola litre, ali ima ih i zapremine tri i pol decilitra.

IKEA

Čelična termosica HÄLSA
Cijena: 39,90 kn
Održava tekućinu toplom/hladnom dugo jer prilikom izlijevanja ne trebate potpuno otvoriti poklopac. Umetak je izrađen od metala pa je otporan na udarce.
Boje: crvena, plava
Zapremina: 0,5 l
Materijal: nehrđajući čelik
www.ikea.hr

image
Jl Urednici
VITAPUR

Vakuumska termosica Rosmarino
Cijena: 114,95 kn (na akciji)
Dvostruko izolirana stijenka održava tekućinu hladnom 24 sata i toplom 12 sati. Ima poklopac od bambusa, smije u perilicu.
Boje: bijela, ružičasta
Zapremina: 0,5 l
Materijal: nehrđajući čelik
www.vitapur.hr

MALL.HR

Putna termosica Tefal
Cijena: 234 kn
Piće drži vrućim do 4 sata i hladnim do 8 sati, omogućuje otvaranje samo jednim pritiskom. Može se prati u perilici posuđa.
Boje: ružičasta, plava, zelena, crna, crvena, ljubičasta
Zapremina: 0,36 l
Materijal: čelik
www.mall.hr

image
Jl Urednici
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. travanj 2024 14:33