Sergio Ramos
 ANDER GILLENEA
JOŠ JEDNOM NA ISTI NAČIN

Ramosov penal opet je presudio, Real pobjegao Barceloni i preselio sav pritisak na leđa Messija i društva

Na gostovanju kod Athletica u Bilbau Real je minimalno slavio uz dobru utakmicu hrvatskog kapetana.
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 05. srpanj 2020. 16:11

Real je prošao Bilbao (1:0), nastavio je savršen rezulatski niz nakon stanke zbog koronavirusa i sve je bliži tituli prvaka. Ponovno je slavio golom iz jedanaesterca kojeg je zabio Sergio Ramos.

I to nakon intervencije VAR-a jer arbitar na terenu Gonzalez nije ga sudio. Dani Garca i Marcelo išli su na loptu, veznjak domaćina nagazio je nesmotreno gostujućeg beka. Sudački eksperti kažu da se radi o dobroj primjeni VAR-a. Gil Manzano, arbitar u sobi, dobio je pohvale za reakciju.

To se dogodilo dvadesetak minuta prije kraja utakmice, Sergio Ramos je s bijele točke bio točan u 73. minuti. Domaćini, vidno frustrirani što nisu održali "nulu“ u utakmici koja je po igri bila najbliža neodlučenom, do kraja nisu posebno opasno zaprijetili. Čak je Benzema mogao i povećati pobjedu Reala.

No, nekada vrlo ugledan sudac Eduardo Iturralde Gonzalez za portal lista As tvrdi da je Manazano kao VAR morao jednako reagirati i na drugoj strani te sugerirati glavnom arbitru jedanaesterac i za Athletic. Dogodilo se nešto kasnije kad je Sergio Ramos vidljivo nagazio u kaznenom prostoru Raula Garciju. Razlika je što u tom času prema Raulu Garciji nije išla lopta već se htio odvojiti u borbi za poziciju, a Ramos, čini se, nije ni vidio gdje mu je noga kad mu je stao na gležanj. Iturralde je kazao:

- To je kazneni udarac. Namjera se u nogometu ne računa, ne postoji. Osobno nikad to ne bi sudio kao jedanaesterac, ali po aktualnim pravilima to je prekršaj.

No, Andujar Oliver je za Radio Marcu rekao drugačije, kako se radi o nehotičnom događaju i nije za jedanaesterac. I tako, svako malo, jedni suci jedno, drugi drugo…

- Istina je da sam mu nagazio na nogu, ali bio je iza mene i nisam ga vidio, ništa drugo - prokomentirao je Sergio Ramos.

Trener Reala Zinedine Zidane nije skrivao radost i izjavio je:
- Umoram sam od priča da pobjeđujemo zbog sudaca. Dečki su zaslužili poštovanje, neće nas suci dovesti do naslova prvaka.
Atheltic je od starta bio ambiciozan i igralo se poprilično ravnopravno. Inaki Williams je u dva navrata pobjegao obrani gostiju, ali nije imao dobru završnicu. Kao ni Raul Garcia na ubačaj s desne strane, udarac glavom obranio je Courtois. Igrala se 17. minuti i pokazalo se da je to bio jedini šut Baska u okvir vrata na na utakmici. Uz sedam pokušaja koji su završili kraj ili iznad gola.

Rodrygo je na drugoj strani mogao glavom s par metara zabiti, a isto je ponovio Benzema nakon centaršut s lijevog krila. Vrlo slična bila je slika i drugog dijela, domaćin se solidno nosio, Real bi tek povremeno dodao gas, do tog kaznenog udarca. Nije tu bilo velikog nogometa.

Luka Modrić igrao je svih 90 minuta, kako je utakmica tekla djelovao je sve bolje i zaslužio pozitivne recenzije za trku i dinamiku. Imao je nekoliko finih odigravanja, točno dodavao 90 posto, a jednom je, početkom drugog dijela, izvan kaznenog prostora pucao po golu, što je Unai Simon obranio. U finišu utakmice je gurnuo kroz noge loptu Sancetu, što je izazvalo reakciju Muniaina koji se zaletio u njega, bio je to poprilično jak "bodiček" i zatim jedna od nekoliko gužvi među igračima.

Linker
23. travanj 2024 11:38