PIERRE-PHILIPPE MARCOU
JASNA PORUKA LEGENDE

Razočarani Peđa Mijatović ‘oprao‘ i Zidanea i igrače Reala: ‘Neki nisu dali 5 posto svojih mogućnosti!‘

‘Kad trener napravi takve promjene, to pokazuje da je pogriješio. Mora se puno toga poboljšati!‘
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 17. listopad 2020. 22:45

Novi prvoligaš Cadiz napravio je senzaciju svladavši u utakmici 6. kola španjolskog prvenstva u Madridu Real s 1:0.

Cadizu je to prva pobjeda protiv Reala još od 1991. godine, a Kraljevski klub je doživio prvi poraz u Primeri nakon sedam mjeseci.

Honduraški napadač Anthony Lozano doveo je Cadiz u vodstvo već u 16. minuti, a začuđujuće, taj gol je ostao jedini na utakmici. Nakon vrlo slabog izdanja Reala u prvom dijelu, Zinedine Zidane je u nastavku, u 46. minuti napravio čak četiri izmjene, a tada je zamijenjen i Luka Modrić. No, rezultat se nije promijenio, Vinicius Jr je promašio zicer glavom, a Karim Benzema je u završnici pogodio vratnicu.

Unatoč porazu, Real je i dalje prvi sa 10 bodova, ali iz pet utakmica, dok je Cadiz drugi također s 10 bodova, ali iz šest dvoboja.

Iako je reprezentativna stanka sigurno utjecala na trenutnu formu Realovih zvijezda, Zinedine Zidane nakon utakmice nije to prihvatio kao izliku za nedopustivo loš nastup.

image
PIERRE-PHILIPPE MARCOU

"Nema nikakve isprike za ovakav poraz, ovo je bilo jako loše! Moramo čestitati Cadizu, imali su više želje za pobjedom i energije od nas. Nesretni smo, ali ovakve stvari se događaju u nogometu. Teško smo se nosili s njima od prve minute i ne bi bilo iznenađenje da su nam zabili još dva ili tri gola u prvom poluvremenu. Ponavljam, za ovo nema nikakve isprike", poručio je Zidane svojim zvijezdama i zaključio kako će se 'stvari vrlo brzo morati promijeniti'.

Kapetan Sergio Ramos morao je zbog ozljede izaći na poluvremenu, zamijenio ga je Militao.

"Osjetio je bol i moramo tek vidjeti o čemu se radi", kratko je Zidane odgovorio na pitanje o stanju legende Reala.

image
Predrag Mijatović
SRDJAN VRANCIC/CROPIX

Vrlo loš nastup očekivano je zabolio navijače, ali nemjerljivo veću težinu imaju riječi velikana Reala - Predraga Mijatovića.

Bivši sportski direktor kritički je za AS prokomentirao i Zidaneove promjene, ali i bezvoljne nastupe pojedinih zvijezda.

'Kad trener napravi takve promjene, to pokazuje da je pogriješio. Pokušao je to ispraviti, ali nije uspio. Bila je to jedna loša predstava Reala i puno toga se mora poboljšati. Pred nama su Liga prvaka i El Classico i pogreške se moraju ispraviti. Postoje igrači koji nisu dali niti pet posto svojih mogućnosti', pecnuo je Peđa dobro plaćene zvijezde i njihov opušten pristup.

Linker
19. travanj 2024 23:56