JORGE GUERRERO Afp
BENZEMA ZA POVIJEST

Real je opet prvi! Kraljevi se bez Modrića i pola momčadi poigravali s Cadizom i prestigli Atletico

Kasnu noćnu utakmicu odigrao je Zidaneov sastav i uvjerljivo slavio uz sjajnu partiju Benzeme
Piše: Goran Činič-MašanskerObjavljeno: 21. travanj 2021. 23:58

Real Madrid nije napravio novi krivi korak u španjolskom prvenstvu. Nakon što je u prošlom kolu odigrao bez golova na gostovanju kod Getafea, iz Cadiza se kući vratio s planirana tri boda. Madriđani su ovom pobjedom preuzeli i vodstvo na ljestvici uoči današnjeg ogleda Atletica i Huesce.

Kapetan Vatrenih Luka Modrić propustio je ovu utakmicu zbog ozljede, a nije bilo ni Kroosa, Ramosa, Hazarda, Lucasa, Valverdea i Mendyja. No, i bez njih se kraljevski klub uz vrlo dobru partiju lako obračunao sa suparnikom koji ga je u listopadu iznenadio u Madridu i slavio s 1:0.

image
Karim Benzema
JORGE GUERRERO Afp

Zidane je zaigrao s trojicom stopera, u sredini je uz Casemira krenuo 20-godišnji Blanco, na bokovima Odriozola i Marcelo, a uz Benzemu su u napadu starteri bili Rodrygo i Vinicius.

Sve je Real riješio s tri pogotka od 30. do 40. minute, a junak je bio Karim Benzema. Francuski napadač zabio je dva gola, prvi iz penala i potom treći, te je tako postao strijelac protiv svih 35 suparnika s kojima se sastao u utakmicama La Lige. Isti učinak ima i njegov bivši suigrač Raul Gonzales te sad zajedno drže taj rekord.

Osim toga, njegova asistencija za strijelca drugog gola Odriozolu bila je 88. u španjolskom prvenstvu, čime je Benzema preskočio Ronalda i postao najbolji Realov asistent u 21. stoljeću.

Sevilla se u ranijem terminu popela na treće mjesto, s prednošću od dva boda i dvije utakmice više u odnosu na Barcelonu, te se sad i ona može smatrati konkurentom za titulu. Andalužani su golom En Nesyrija slavili kod Levantea, a Ivan Rakitić je u 75. minuti zamijenio asistenta Susa.

Osasuna na domaćem terenu nije imala problema s Valencijom, slavila je rezultatom 3:1. Hrvatski reprezentativni napadač Ante Budimir igrao je od 78. minute, a njegova je momčad skočila na osmo mjesto La Lige.

Linker
25. travanj 2024 07:53