Mbappe ostaje u PSG-u još tri godine, a Real traži nova pojačanja

 FRANCK FIFE Afp
IMAT ĆE NOVACA

Real već razradio novi plan! Umjesto Mbappea dolaze tri velike mlade zvijezde koje će dominirati godinama

Kylian Mbappe je odlučio ostati u PSG-u, a Real sada mora pronaći svoja pojačanja.
Piše: SNObjavljeno: 23. svibanj 2022. 14:39

Kylian Mbappe je jučer obradovao navijače PSG-a, ali i razočarao one Realove. Madriđani su se nadali kao će 23-godišnji francuski reprezentativac od sljedeće godine nositi dres 'Kraljevskog kluba', a ta nada nije bila bez temelja. Dapače, sve što se događalo posljednjih mjeseci upućivalo je na takav rasplet događaja. No, stvari su se promijenile, PSG će i dalje igrati na Mbappeov pogon, a Real mora naći nova pojačanja.

Dobra vijest u cijeloj priči za Madriđane je činjenica da im se, nedolaskom Mbappea, stvara puno bolja financijska stabilnost. Naime, u blagajni će im ostati 200 milijuna eura, koliko su planirali potrošiti na plaću i razne bonuse za Francuza, a također im je ostala i fleksibilnost što se tiče limita koje smiju potrošiti na plaće.

No, Real ipak mora dovesti neka pojačanja. Španjolska Marca donosi kako u Realu već postoji plan kako potrošiti novce koji su ostali Mbappeovim odbijanjem transfera.

Dio tog novca bi se trebao potrošiti na 22-godišnjeg Aureliena Tchouamenija. Ovaj veznjak Monaca i francuske reprezentacije već je neko vrijeme na meti Reala, ali dolaskom Mbappea 'Kraljevski klub' ne bi imao puno kapitala za njegov dolazak. Sada se sve mijenja i Marca tvrdi kako bi Tchouameni ovog ljeta trebao postati igrač madridskog kluba. Pitanje je samo koliko će Real platiti za njega. Transfermarkt ga procjenjuje na 40 milijuna eura, a sigurni smo da će Monaco pokušati dobiti malo više od tog iznosa.

Što se napada tiče, dok neki mediji spominju Roberta Lewandowskog i Harryja Kanea, Marca ističe kako Real nema interesa za dovođenje njih dvojice zbog činjenice da bi se teško uklopili u igru s Karemom Benzemom. Zato Španjolci pišu kako je Real zainteresiran za još dva 22-godišnjaka. Riječ je o Darwinu Nunezu iz Benfice, odnosno Rafaelu Leaou iz Milana.

Oba igrača mogu igrati na više napadačkih pozicija, ali su prije svega ipak krilni napadači, a slična im je i vrijednost na Transfermarktu - Nunez vrijedi 40, a Leao 50 milijuna. S obzirom na iznos koji je Madriđanima ostao nedolaskom Mbappea, lako se mogu pokriti transferi i Nuneza i Leaoa i Tchouamenija.

Linker
19. travanj 2024 12:49