OLI SCARFF Afp
ZANIMLJIVA NAJAVA

Šef je presudio, Real ima novu nedodirljivu zvijezdu: ‘On će igrati svoju poziciju čak i ako dođe Mbappe‘

‘Ključno je da moji igrači igraju nogomet na koji su navikli. Vezni red dominira...‘
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 28. studeni 2021. 15:39

Trener Real Madrida Carlo Ancelotti još je jednom potvrdio koliko je oduševljen 21-godišnjim brazilskim krilnim napadačem Viniciusom Juniorom koji je u 18 ovosezonskih utakmica u španjolskoj La Ligi i Ligi prvaka postigao deset pogodaka i sedam puta asistirao.

Ancelotti je u razgovoru sa španjolskim novinarima jasno istaknuo da će Vinicius nastaviti igrati na lijevom krilu, neovisno o tome hoće li na Santiago Bernabeu stići jedna od najvećih svjetskih zvijezda Kylian Mbappe koji i sam nerijetko pokriva istu poziciju.

- Vini je igrač koji mora biti na lijevoj strani i tu će igrati i dalje, bez obzira na to tko će mu biti suigrač - odgovorio je talijanski stručnjak na pitanje bi li Mbappeov dolazak značio i promjenu Viniciusove uloge.

Real Madrid večeras protiv Seville kreće u seriju od sedam utakmica u 24 dana, ali Ancelottija takav zgusnuti raspored ne brine previše.

- Radim procjenu prije svake utakmice, ali ne volim mijenjati nešto što dobro funkcionira. Ako igrač nije umoran, neću ga odmarati. Dug je put do ožujka i travnja. Uvijek nastojim izvesti najbolju ekipu na teren, ali ako netko nije dobro, naravno da ću napraviti promjenu. No, ne želim odmarati igrača koji nije umoran.

Real je trenutno u nizu od pet pobjeda, računajući sva natjecanja.

- Ključno je da moji igrači igraju nogomet na koji su navikli. Vezni red dominira, učinkovitiji smo u napadu, imamo različita rješenja u kontrama i prekidima... To je ono što trenutno pokazujemo na terenu.

Linker
25. travanj 2024 01:30